Nejste přihlášen/a.
Při dnešních cenách vody uvažuji o vybudování zdroje užitkové vody na chalupě, který by sloužil pro koupelnu a WC a to jen přes léto. Mám dvě možnosti. Hranici pozemku mi tvoří malá říčka, takže bych mohl koupit velkou plastovou nádrž a do ní čerpat vodu z říčky přes pískovou filtraci. Z nádrže by pak sál vodu malý darling s tlakovou nádobou.
Druhá možnost je vykopat studánku v místě, kde je velmi nízká hladina spodní vody. Soused má cca 5 m od toho místa vodoměrnou šachtu a tu má stále plnou křišťálově čisté vody. Z této studánky by opět sál darling umístěný venku u zdi koupelny a WC. Tady však nevím, jakým způsobem studánku vytvořit. Bylo by to ale bez té filtrace, takže levnější provoz.
Dobrý den.Možnost B je ta správná.Jen to nenazývejte studánkou,ale třeba sklípkem.
Pro jabraka.Na našem pozemku vyvěrá pramen a nemáme se správcem povodí ani se správou CHKO žádné potíže.
dovolte mi, důležité také je, aby se čerpalo tzv. přiměřeně (čož se hůře specifikuje), ale jde o to,aby se moc nesnižovala hladina spodní vody. To stavbám v nejbližším okolí nedělá dobře. Pokud píšete o WC a pod., tak je obava nejspíš zbytečná.
Přesně tak, taková vodní jáma není nezávislý objekt a má vliv na hydrologii svého okolí.
doplněno 04.08.12 16:22:Mimochodem výpočet vlivu takové odčerpávané jámy vede v matematice na kvazivariační nerovnosti (jde v podstatě o úlohu s neznámou hranicí, jejíž nalezení je součástí probléu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.