Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký řezný kotouč

Od: neon* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, brusku (230ka) používám poprvé a chci řezat jak kov, tak kámen, beton a zajímalo by mě, jestli se vyplatí investovat do diamantového kotouče? A pokud ano, tak zvlášť na kov a zvlášť na beton? A nebo se vyplatí jeden univerzální, který je (co jsem viděl) také 2x dražší? A nebo vyjde lépe kupovat nejlevnější kotouče? Či nějakou lepší značku? Kde je prosím kupujete vy? A co říkáte na tyto kotouče v akci? aaa-naradi.cz/...

Děkuji ;)

doplněno 02.08.12 21:04:

Všem vám moc děkuju. Jen stále nechápu, jestli je obecně lepší koupit kvalitní diamantový kotouč a nebo x kusů obyč. kotoučů (kvalitních)? Vrátí se časem určitě ty peníze za diamantový?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

1x

na kov co nejslabší, sice je náchýlný na zničení,ale řeže rychle. na beton osobně používám diamant.kotouč Mannesmann. cena vs.kvalita dobrá

hodnocení

0x

Pokud budete používat brusku profesionálně tak dopuručuji kvalitní kotouče zvlášť na kov a kámen a beton jinak mašinu brzi odděláte , protože na ni budete rvat protože diamantový kotouč za 500,- je tak pro házení psovi jako frisbí univsrsální kotouč používáme na stavbě protože jsme nuceni zkracovat stropní nosniky ,které jsou cihelno betonové a je v nich ještě výztuž , ale tyto kotouče už stojí od dvou tisíc nahoru. Pokud ji máte na doma tak kvalitnější kotouče samozřejmě a každý na svůj materiál určený.

brunclik*
hodnocení

0x

Souhlas, osobně se přikláním k používání na každý materiál zvlášť. Jako u všeho, nejlevnější neznamená nejlepší. Dřív se musí koupit druhý. Sice u dražšího se to může stát také, ale s menší pravděpodobností. Bereme klasiku Carborundum Electrite a není důvod to měnit.

hodnocení

0x

cokoliv univerzálního nemá kvalitu, proto doporučuji na železo jiný, na beton taky jiný. Podle četnosti a velikosti řezů se volí kvalita. Něco jiného by bylo řezání železobetonu...

doplněno 02.08.12 21:13:

pod oplnení jesště doplňte, kolik toho nařežete.

Domnívám se, že pro Vás budelepší více obyčejných, nežli jeden nejlepší...

neon*
hodnocení

No moc asi nenařežu. Už začínám mít asi představu. Když jsem teď rozřezal favorita na odvoz do kovošrotu, tak na to padly 2x 230 kotouče. Za rok toho nařežu asi 5x tolik. Takže třeba 10 kotoučů ročně. Kvalitní diamant stojí kolik? Za 900 je to kvalita? Když vezmu třeba cenu za obyč kotouč 40 Kč, tak za těch 900 Kč mám 22 kotoučů. Mě není jasné, kolik takový 1 diamant nahradí běžných kotoučů. Jestli třeba 20, 50 nebo více? Pokud třeba 50, tak je to jasná věc, ne?

kupujte dále kotouče na železo...

kjanik112*
hodnocení

0x

Pozor, je kotouč na beton, a na železobeton (mnohem dražší). Problém je však v tom že Vy nevíte, jestli je do betonu vložena oc. výztuha. Diamanťák na beton můžete po chycení oc. výztuhy rovnou zahodit. Takže podle práce se rozmyslet, do čeho investovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]