Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na to, plastová okna a jejich zajištění?

Od: viky® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den. Chtěla bych Vás poprosit o radu. Jedná se o zajištění plastových oken a dveří. Máme v paneláku v každém pokoji, velké okno a dveře do lodžie. Okna i dveře se otvírají nahoře a tím není při otevření, žádné zabezpečení. Dříve na dveřích byl řetízek, který se zahákl, na velké okno a byl klid. Celou noc mohlo být otevřeno a bylo bezpečno.

Co potřebuji poradit. Jak se dá okno a balkonové dveře zabezpečit? Dá se tam řetízek, nějakým způsobem přidělat, abych nepoškodila, plastové okna a dveře? Potřebuji přes den, i když nejsem doma, mít otevřené okna, nebo dveře do lodžie. Děkuji za všechny rady.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Máš na mysli větračky? Hledal jsem jak blázen (možná blbě), ale vhodný způsob jsem nenašel. Já jsem v přízemí, balkonové dveře mám celý den i noc dokořán, ale když odcházím, tak všechno zavírám, i větračky. Pokud bych chtěl dát řetízek, tak mě napadá jen jedna věc. Mám tu samolepící suchý zip, který drží stejně pevně jako šroubky. Jednu část bych nalepil na rám a křídlo okna a ke druhé bych přišrouboval ten řetízek a pak zipy spojil. Spojení je stejně pevné jako šroubky a nemusím vrtat do plastu. Pokud by se tam chtěl někdo dostat, tak se tam stejně dostane, ale jenom stejně násilně jako by byl řetízek přišroubovaný. Řetízek odradí už tím, že tam je a nikdo neví, jak je přidělaný. Pokud bych já chtěl dát řetízek, tak bych to řešil takhle.

arakain77*

Ladine.

Řetízek se dá na plast.okno i přišroubovat.Žádná ztráta při reklamaci nehrozí,protože je to bezp.prvek.Jen najít to správné místo na rámu a křídle,aby se nepoškodilo kování.

ladinpraha*

Samozřejmě máš pravdu, ale těch děr, kdybych to chtěl někdy sundat. To máš 8 děr na jeden řetízek, alespoň u toho, který tu mám.

hodnocení

Ladine, díky za radu, ale já nechci vrtak do plastu. To bych se mohla z bytu vystěhovat. Doufala jsem, že to někdo už vyřešil, jak takový řetízek k plastovému oknu přidělat a nevrtat.

ladinpraha*

Viky, vždyť jsem ti to tam napsal. Řetízek přišroubovat k suchému zipu a tento samolepící zip pak jednoduše nalepíš na okno. Asi tento zip neznáš a tak si to neumíš představit.

hodnocení

Ladine, omlouvám se, skutečně nevím o jaký zip jde. Můžeš mi prosím dát nějaký odkaz, jak zip vypadá? Něco o něm? Domnívala jsem se, že druhou stranu mám přišroubovat na okno. Děkuji.

ladinpraha*

fototapety.cz/...

shop.lepiky.cz/...

Je skutečně dost tuhý, aby se na něj vhodnými šroubky s podložkou dalo cokoli přišroubovat, třeba i základnu toho řetízku. Potom přiložíš druhou - protilehlou část zipu a zaklapneš do sebe. Z té druhé části stáhneš krycí pásku z lepící vrstvy a připlácneš tam, kam potřebuješ, třeba na ten okenní rám. Jakmile to přimáčkneš, tak se aktivuje lepidlo a drží fakt důkladně. Výhodou je, že tento spoj můžeš kdykoli rozpojit a pokud ho budeš chtít kdykoli úplně odstranit, tak se dá odtrhnout a pouze okno očistíš od zbytku lepidla.

doplněno 02.08.12 22:56:

Pokud bys použila řetízek, který má rovnou spodní plochu, tedy ne z plechu, ale z odlitku, tak by stačilo použít oboustrannou lepící pásku, na které je podobné lepidlo jako na tom zipu, tedy aktivované tlakem.

hodnocení

Dobrý večer Ladine. Děkuji za vysvětlení i odkazy, nyní tomu teprve rozumím a už se s manželem o tom dohadujeme, jak to uděláme.

Pěkný večer, přeje Viky.

arakain77*
hodnocení

0x

Na okna i plastová existují bezpečnostní prvky jako uzamykatelná klika,různé mechanické zarážky,bezpečnostní vložky proti otevření z venku i při otevřené ventilaci.Stačí se zeptat u oknařské firmy.Sice za kliku dáte asi 250kč ale určitě se vyplatí.Taky je vhodná tím,že malé děti ji neotevřou a nevypadnou z okna.Za tu se přimlouvám i já.

hodnocení

Dobrý den Arakaine. Děkuji, ale nepotřebuji bezpečnostní kliky. Potřebuji, když v noci chci nechat otevřené balkonové dveře, abych mohla spojit dveře a okno a nikdo mi nevlezl v noci do pokoje. To samé, když odcházím z bytu, tak jsem zajistila dveře a okno řetízkem, a nechala jsem větrat.

hodnocení

Děkuji všem za rady. Viky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]