Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nevíte nebo nemáte někdo zkušenosti s nějakým pracím prostředkem pro atopiky nebo celkově pro alergiky? Je lepší sypký nebo tekutý? Jaká značka? Díky moc za každou odpověď.
Trpím mírnou formou lupenky a tak jsem tento problém taky musela řešit. Zjistila jsem, že běžně dostupné prací prašky nejsou pro mě vhodné. Začala jsem tedy na internetu hledat ekologicky šetrné prací prostředky bez fosfátu a jiných chemických přísad. Vyzkoušela jsem přípravky od značek Dedra, Frosch, Qalt a Ecover. Zkoušela jsem taky mýdlové ořechy, ale moc valný úspěch to teda nebyl. Pokožku mi to sice nedráždilo, ale prádlo nebylo téměř vyprané. Ze své zkušenosti můžu říct, že Dedra a Frosch jsou šíleně předražené a výsledek praní teda nic moc. Spokojená jsem byla s Qaltem, je to český výrobce s dlouholetou tradicí a cenově je úplně někde jinde. Bohužel, je docela těžko k sehnání v běžných obchodech. Internetových obchodů je taky pomálu, našla jsem jenom přímo výrobce nebo bohemiadrogerie.cz. Sama používám řadu Batole a Excel Eco, ale je to o zkoušení a hledání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.