Nejste přihlášen/a.
Ahoj
zkoušel někdo řezat kachličky (klasicke, tenke) flexou?
pokud ano jaký je nejlepší kotouč?
díky
Kdysi - nouzově, rovným ocelovým kotoučem s bortem... Řezaní produkuje nepříjemný hluk a prach a nevíc vlivem přehřátí praská glazura.
Použití klasické řezačky je jednak snazší (pro řezání flexou musíš dlaždici nějak upnout), jednak pohodlnější...
doplněno 31.07.12 20:20:Kouknul jsem na Minstrelův odkaz - měl jsem něco jako RDT Supreme...
Jestli jde jen o pár obkládaček, tak si kupte tenký kotouček na keramiku(nebo kámen). Na obkládačku si uděláte čáru lihovkou, na prkno přibijete příčně laťku, a k ní obkládačku levou rukou přitlačíte. V pravé ruce držíte malou flexu opatrně to volně z ruky odříznete, chce to ovšem cvik. U flexi v prachu odejdou ložiska, takže větrací otvory zalepte, těch pár řezů zvládne i bez chlazení.
Jen doplním kjaníka při použití kotouče na kámen (asi nejlevnější metoda): občas to lupne dřív, než se dořízne celá tloušťka. Jak je načatá glazura, praská jako když to děláš řezačkou, Pak stačí ten přečnívající spodek dobrousit tím samým kotoučem. Já ani nepoužíval prkýnko (hrana šla stejně pod rohovou lištu).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.