Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pur pěna už mi nic nestříká

Od: jana222® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.Nemám zkušenosti proto se zeptám i když myslím že je to asi v háji.Potřebovala jsem něco vystříkat s pur pěnou.Zakoupila jsem tu jednorázovou ve spreji s mačkátkem a trubičkou.Předevčírem jsem vystříkala částečně co jsem potřebovala,dnes jsem chtěla pokračovat a ač je nápln stále ještě plná už nic nestříká...Po prvním stříkání jsem vše vyčistila že náhubek/mačkátko i trubička jsou pruchodné , bohužel nic nestříká.Je šance ještě s tím ještě něco udělat nebo je to "zatuhlé" uvnitř tlakové nádoby a vyhodila jsem 160,- kc...?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

1x

Tyto PUR pěny jsou určeny jako jednorázové, tedy na jedno použití. Přípravu na další použití v dohledné době jsem vždy řešil ohnutím trubičky v ostrém úhlu, aby se do tlačítka nedostal vzduch a pěna nezatuhla. Maximálně jsem trubičku pak zkrátil.

Pravděpodobně je někde špuntík, pokud je šroubovací "hlavička" čistá, zatuhl asi ventilek. Druhá možnost bývá, že při použití nedržíme "flašku" ve správné poloze a utekl vzduch, náplň je tedy bez tlaku.

Bohužel nevím způsob, jak tuto nefunkční pěnu zprovoznit... *hi*

Ale alespoň jsem napsal osvědčený způsob, jak ji uchovat funkční alespoň na pár dní, pro příště...

hodnocení

Děkuju Vám.OK smůla a dan z neznalosti..Hodím do poplenice a koupím novou.O život nejde.

A to mi prodavač(nikoliv odborník) řekl až doděláte stačí vyčistit a příště stříkáte dál..

No nic zase o něc zkušenější.

Děkuju

hop®

Nevím, kde jste ji kupovala (ani nemusím vědět), ale rozlišuji prodavače a podavače, případně "židy" (nemyslím tím toto etnikum, nýbrž způsob obchodu), kteří chtějí prodat za každou cenu. Věřte, že při mém způsobu "zašpuntování" jde pěnu použít i po týdnu, tu zalomenou trubičku jsem většinou zajišťoval proti narovnání kroužkem od víčka ze sodovky, vždy bylo po ruce...

davidm*
hodnocení

0x

Než jsem si koupil pistol na PUR pěny, tak jsem taky zkoušel jednorázovky.

Pokud je to stále pod tlakem, tak to jde zachránit. Doporučuji koupit náhradní šroubovací trubičku (dají se sehnat za pár korun všude možně), na pěně odšroubovat tu původní, pročistit (ideálně propíchnout) neprůchodný vstup do plechovky (decentně :) ), našroubovat novou trubičku, pořádně protřepat a tradá, buď dopěnovat, či zahodit :D

Snad jsem trochu poradil *frajer*

ferda60*
hodnocení

0x

Dřív bývalo v návodu uvedeno, že se má po použití nádoba obrátit (dnem dolů) a poté krátkým stiskem ventilu aplikační trubičku pročistit od zbytku pěny. Jenže často stejně malý zbytek pěny ztuhl u těsnění ventilu a při dalším použití se sesunul na dosedací plochu a pěna po použití už pak nešla úplně zavřít - zbytek pomalu celý vytekl.

Takže jedině po použití propláchnout ředidlem C6000, kápnout i k ventilu jinak pěna zatuhne i tam. Bohužel pracné ale celkem spolehlivé, obsah nádobky se tak dá spotřebovat na několikrát.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]