Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

kvalitní přípravek na plovoucí podlahu

Od: jakubd* odpovědí: 4 změna:
Dobrý večer, můžete mi prosím doporučit opravdu dobrý prostředek na mytí a ochranu plovoucí podlahy? Zajímají mne také Vaše zkušenosti.
Děkuji
JD

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Termín "plovoucí podlaha" je označení konstrukce, nikoli povrchu, který je ošetřován - jde o laminát, dřevo, korek, PVC a nebo něco ještě jiného? ;)

Předpokládám, že laminát - libovolný prostředek, který chemicky nebo mechanicky nenaruší folii (nelze použít většinu organických rozpouštědel a vůbec abrazivní prostředky - prášek - ani ´tekutý´!).

Jinak je to jedno - povrch tvoří umělá hmota - takže cokoli na mytí umělé hmoty, ´speciální´ prostředky na laminát jsou jen tahadlem peněz z kapes naivů, na tomto povrchu je toho k ošetření a konzervování asi tolik, co na polyetylenovém kýblu...

Jen - není dobré tuhle podlahu příliš namáčet - spárami mezi jednotlivými dlaždicemi (byť tenkými) může podkladová vrstva vodu nasát a pak se bortit či bobtnat.

hahanaj*
hodnocení

0x

já používám pronto na laminátové podlahy

jakubd*
hodnocení

Děkuji za rady :)

hodnocení

0x

Taky jsem řešila ten problém... Osvědčil se mi přípravek Alex s pomerančovým olejem. Ale je fakt, že podlahu čistím (protože o mytí se nedá u plovoučky mluvit :)) hodně vyždímaným hadrem z mikrovlákna - takovou velkou švédskou utěrkou. Koupila jsem ji u Vietnamců asi za 30,- Kč a myslím, že to je základ úspěchu. Podlaha se leskne, nejsou na ní žádné šmouhy a hlavně NEKLOUŽE.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]