Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chystám se postavit pergolu. Pergola by mněla vypadat takto mojedilo.ireceptar.cz/...
V patkách, ani v podlaze problém nevidím, ovšem mám problém se dřevem. Vůbec nevím kolik a jaké rozměry mám vzít. Dřevo budu odebírat nehoblované z pily. Stojky budou 12/12 celkově 6 ks, ovšem dál již nevím. Našel by se někdo kdo by mi poradil?
Tedy já nevím, školy na tesaře nemám..
Ale snad jste si udělal alespoň nějaký náčrt s rozměry...a z toho při objednání budete vycházet.
Když se do toho chcete pustit sám bez tesaře..., pak bych předpokládal že o tom něco víte..Jinak si raději toho tesaře pozvěte..
Já jsem pergolu stavěl s pomocí tesaře, tak jen ze své zkušenosti: Dřevo z pily při ceně 5000,- kč/1m3 by jste se měl vejít do 8.000,- i se záklopem. Já osobně jsem používal pro stojky 14x14 ne z důvodu pevnosti, ale z důvodu estetiky - vypadají opravdu lépe a za min. cenový rozdíl. Krovky jem použil 14x10 ze stejného důvodu. V případě zájmu o foto a další info mně kontaktujte vnitřní poštou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.