Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jak dloho schne novovostavba? Jistě je rozdíl z čeho je postavena a nadmořská výška a já nevím co ještě.
Na podzim se potavil dům a letos v březnu se dělaly omítky, fasáda bude až v září. Takže od března se větrá, zpočátku se i topilo a větralo, pak byly vedra ... dům je stále otevřen. Bydlím na horách, venkovní vlhkost normálka v létě 70 - 80, po dešti 90 - 100.
. Mám část domku vymalováno primalexem a špatně to kryje. Je možné, že by omítky byly ještě mokré? Děkuji za odpověď.
doplněno 31.07.12 10:46:dům je postaven na skále, ani při základech jsme na spodní vodu nenarazili
Já maloval nové omítky promalexem asi na 5 - 6x. I když doporučení bylo jenom 2x, tak realita byla jiná.
Když dáte moc hustý, neni to dobrý, takže nová omítka chce vždy víc vrstev a přiměřenou hustotu.
imis -hurá, to bude asi ono. Právě, že se doporučují dvě vrstvy primalexu, ale je to nedostatečné a já uvažovala o vlhkosti omítek. Možná budou trochu vlhké, ale možná bych se nedočkala zlepšení stavu pouze větráním. Jde se malovat třetí vrstva - moc díky
doplněno 01.08.12 09:00:já zapoměla na bodílky, zde jsou. Suprd odpověď, už je část po třetí vymalována a výsledek o moc lepší. Zdi jsou suché, takže to chce více vrstev Primalexu, což jsem se bála udělat.
Tak omítka musí jenom vyzrát, což se bere 1mm= 1den. Jestli je vlhká, tak to uvidíte, nebo ucítite. Vlhkost celková se dostáva do zdiva a od tama se huř dostává.
K tomu malování
Já jsem maloval hodně dlouho Primalexem Polar, ale ten výsledek je luxusní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.