Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysychání novostavby

Od: uska* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, jak dloho schne novovostavba? Jistě je rozdíl z čeho je postavena a nadmořská výška a já nevím co ještě.

Na podzim se potavil dům a letos v březnu se dělaly omítky, fasáda bude až v září. Takže od března se větrá, zpočátku se i topilo a větralo, pak byly vedra ... dům je stále otevřen. Bydlím na horách, venkovní vlhkost normálka v létě 70 - 80, po dešti 90 - 100.

. Mám část domku vymalováno primalexem a špatně to kryje. Je možné, že by omítky byly ještě mokré? Děkuji za odpověď.

doplněno 31.07.12 10:46:

dům je postaven na skále, ani při základech jsme na spodní vodu nenarazili

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

imis*
hodnocení

2x

Já maloval nové omítky promalexem asi na 5 - 6x. I když doporučení bylo jenom 2x, tak realita byla jiná.

Když dáte moc hustý, neni to dobrý, takže nová omítka chce vždy víc vrstev a přiměřenou hustotu.

uska*
hodnocení

imis -hurá, to bude asi ono. Právě, že se doporučují dvě vrstvy primalexu, ale je to nedostatečné a já uvažovala o vlhkosti omítek. Možná budou trochu vlhké, ale možná bych se nedočkala zlepšení stavu pouze větráním. Jde se malovat třetí vrstva - moc díky

doplněno 01.08.12 09:00:

já zapoměla na bodílky, zde jsou. Suprd odpověď, už je část po třetí vymalována a výsledek o moc lepší. Zdi jsou suché, takže to chce více vrstev Primalexu, což jsem se bála udělat.

imis*

Tak omítka musí jenom vyzrát, což se bere 1mm= 1den. Jestli je vlhká, tak to uvidíte, nebo ucítite. Vlhkost celková se dostáva do zdiva a od tama se huř dostává.

K tomu malování

Já jsem maloval hodně dlouho Primalexem Polar, ale ten výsledek je luxusní.

losob*
V byvalem dome, ktery jsme byli nuceni prodat kuli absolutne negramotnym sousedum, jsem po kompletni vnitrni rekonstrukci nejprve nove omitky penetroval a az pote maloval. Redeni penetrace max 1:4-5.Vse bylo malovano polarem, max. lehky odstin zlute a fialove a nestalo se mi, ze bych musel nekterou zed malovat vic jak 2x. Ted na novem bydlisti, kde uz sice neni tolik penez, ale zato nemusime poslouchat od8:00 do 22:00 houseparty jsem na penetraci jaksi pozapomnel a vypada to na treti malbu a kdo vi, jestli je posledni... A to za pouziti stejnych materialu na omitkach. Myslim, ze neosetreny stuk proste vsaje vic barvy do spar a proto je potreba vic nateru...,

hoummy*
hodnocení

0x

Záleží na tom, na čem máte dům postavený. Možná jej budete muset odizolovat. Taky si udělejte na zahradě jezírko. Bude se tam sbírat přebytečná vlhkost z pozemku.

kjanik112*
hodnocení

0x

Zdi by už mohly být vyschlé, v omítkách ještě vlhkost bude. Pokud se letos nastěhujete, počítejte, že více protopíte, nutnost častějšího větrání. Nábytek dejte dál od zdi-větrání.Špatné krytí by mohlo být od vlhkosti.

jabraka*
hodnocení

0x

Stavba domu je chemie.Omítka i malta obsahují vápno a toto tvrdne pohlcováním oxidu uhličitého a vody ze vzduchu.Není tedy ani potřeba spěchat na malování,dal bych přednost první rok vybílení vápnem.Na povrchu se vytvoří vrstvička "kamenného vápna".

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]