Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kombizachod Jitka-nenatyka

Od: ambra* odpovědí: 8 změna:

Dobry den, mam dotaz ohledne kombizachodu "Jitka" a natekani .vody na splachovani.Nevime,zda je to nahoda,ci je nejaky defekt nekde uvnitr.Nedavno nam vymenili starou pumpu s velkou 100l nadrzi na vodu za novou s mini nadobkou,jak se vyrabi.WC sice nebylo ani predtim to nejlepsi.Ale chodilo,voda natekala. Po teto vymene, neslysime vubec vodu natekat,a trva snad nekolik hodin,nez neco natece,ale rozhodne neni plny zasobnik nahore. Tento tyden v nedeli nam temer jiz nic nenateklo.

Na radu znameho jsme chteli procistit privodni hadicku,ale nic tam nebylo,co by to ucpalo.Rozdelali jsme i horni cast zasobniku vody wc,ale zda se vse o.k. Tedy nam,jakoz laikovi.Mate nekdo s timto zachodem a podobnymi problemy zkusenosti? Jsme zoufali,ma prijet navsteva..a toaleta je tak jedina a velice potrebna!Moc dekuji za jakekoliv nazory,rady.

P.S. Nemuzeme mit moderni wc,co ma zasobnik vody ve stene..Je to stary dum,a odpad je asi 40cm od steny primo do zeme,a voda je ve stene,tehdy prizpusobena tomuto zachodu,tedy dole na strane.

Dekujeme a prejeme pekny den

K.K.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Hmm...hadičku k WC jste čistili...

A přívodní potrubí studené vody je staré 40 let? Tak to je v podstatě doba, kdy je ho potřeba vyměnit...Je dost možné, že je již zcela

zanesené vodním kamenem...

Dříve Vám to natékalo pomalu...a průměr potrubí již mohl být dříve zmenšen na třeba 2mm..nebo i méně. Po výměně domácí

vodárny se dílo zkázy dokonalo..a potrubí je téměr neprůchodné.

Závěsné WC pochopitelně mít můžete i ve starém domě..., ale to problém s natékáním vody nevyřeší..

ambra*
hodnocení

Halo,najde se nekdo,kdo si nas dotaz spravne precte a ma opravdu zkusenosti s ruznymi problemy toalet?

Je az urazejici,kdyz mi nekdo pise,ze mame vse stare 4o a vice let...a tudiz se nemuzeme divit..NIC takoveho jsme nepsali a tedy nevim,jak a kde to onen pan cetl. My jsme ocekavali relevantni odpoved a hlavne RADU.

K.K.

Nic urážejícího jsem Vám nenapsal.

Jen musíte doplnit věci, které ve Vašem dotazu nejsou uvedeny.

Když zkusíte napouštět vodu hadičkou od WC přímo do kýblu, teče voda z hadičky nebo ne?

Pokud ano, pak nebvude problém s neprůchodností potrubí k WC, ale závada bude někde u jehlového ventilu ve WC nádržce, problém by mohl být i v sítku u ventilu WC, pokud tam sítko je.

Všude z jiných výtoků teče voda pod přiměřeným tlakem?

P.S.: O starém domu jste psala Vy...já jen zjišťuji skutečnost, kterou z Vašich řádků neumím jinak rozpoznat, proto se musím pídit kde by mohla být chyba.

ambra*
hodnocení

Nic ve zlem,ale myslite,ze kombitoaleta by byla -byt ve starem domku- pripojena na 40 let stare potrubi?No, jsem sice jen zena a ne jiz nejmladsi,ale to bych neudelala.Ale zpet. Jak jsem popisovala,byt neodborne, rozebrali jsme i cely dekl,a vse,co slo prohledli ,ale nic nenasli,co by -dle nas-bylo poskozene..Ventil,nevim,zda to ma.Bylo tam jen jakesi sipko ze silikonu ci gumicky,ale neposkozene.Hadicku samou bez napojeni jsme nezkusili, sice nas to napadlo,ale neni to nebezpecne,protoze tam by mel byt tlak od pumpy..Jeste me napadlo,zda -byt uplne nova- to nezpusobuje ta pumpa,ale to by nesla nikde voda,ne ani do bojleru, ci jinam a do pracky..ne?To,ze do pracky nateka take pomalu prikladame prave tomu,ze nyni mame jen nejakou tu snad 40ti l nadobu ci jeste mensi..a drive to bylo 100l. Spinala -stara- jen obcas,ale nyni kazdou chvilku...Byla to zrejme chyba,ze muj muz nechtel dat na me,a dal na prodavacku a tak se koupil tento celek...No,ale to uz ted neni k reseni.Ted mame problem se zachodem.

Tedy, tu hadicku zkusime. Ale ventil,nevim,zda a kdyz tak kde ho najit...

Zatim dekujeme

K.K.

OK.

Ať se někam pohneme. Uzavřete ventil na přívodu kWC, odpojte hadičku přívodu do WC...dejte její konec do kýblu...držte ji..a pomalu otvírejte přívodní ventil. Pokud voda poteče, je chyba uvnitř WC, pokud ne...je chyba evidentně někde "po trase".

40l nádoba u domácí vodárny bohatě stačí, je otázka jestli v ní máte správně nastaven tlak vzduchu...a jak je seřízen vypínací a zapínací tlak čerpadla. Ev.zda se nejedná o čerpadlo s frekvenčním měničem (to by ale byla tlaková nádoba ještě menšího objemu).

Ve 40l nádobě musí být při správném tlaku dost velká zásoba vody...a rozhodně by čerpadlo nemělo spínat při každém napuštění sklenice vody..., pokud to takto dělá, pak je v nádobě zcela určitě špatný tlak na straně vzduchu.

Ale to jsem odbočil od hlavního tématu.

mowla*

Měnili vám pumpu (myslíte čerpadlo ze studny)? Na splachování záchodu se neměnilo nic? Pokud tomu tak je, proč si myslíte, že problém je právě na záchodě? - pokud se v ´upřesněních´ pletu, prosím o jejich uvedení na pravou míru - prozatím z nich ale budu vycházet.

1. zkuste odpojit hadičku do nádržky splachovadla a napouštět vodu třeba do kyble - pokud teče dobře, je problém v napouštění nádržky - je třeba zkontrolovat filtrační sítko a ventil ovládaný plovákem *)

2. pokud neteče, několikrát zavřete/otevřete ventil k napouštění nádržky *), mohlo by to napomoci k uvolnění průtoku

3. pokud se zhoršil průtok vody v celé soustravě, je třeba zkontrolovat i vstupní filtr nového čerpadla a nastavení tlaků v jeho nádrži ("mini nádobce"), případně i namontování čerpadla/nádrže na vodovod

4. také by mohlo k uvolnění případného ´špuntu´ pomoci vodovod (na straně čerpadla) několikrát natlakovat-vypustit *)

Pokud nepomůže nic ze zmíněného, můžete zkusit odšroubovat ventily a trubky ´prošťouchnout´.

*) při montáži čerpadla se mohl uvolnit kousek vodního kamene z trubky a některou vodovodu část u/přicpat - pokud se to stalo, je potřeba jej odstranit

Samozřejmě (ať se vám to líbí nebo ne) ´vše souvisí se vším´ a tedy máte-li vodovod starý, je k problémům tohoto rázu při jakémkoli zásahu do něj (montáž "pumpy") náchylnější, než vodovod nový.

doplněno 31.07.12 13:01:

Případně uvolněný kousek neucpe to, co je ´blíže´ na potrubí, ale to, kam nejdříve poteče voda...

Z toho, co píšete soudím, že kromě záchodu jste žádné zhoršení přítoku nezpozorovali a hadičku do nádržky WC jste profoukli (předpokládám, že po odmontování obou konců). Problém tedy bude přímo v nádržce - "jemné blátíčko" na částech ´pod hladinou´ není důležité. Opět sundejte kryt a zkontrolujte ´cestu´, jíž by měla voda téct - rozebrat a vyčistit jehlový ventil a filtrační sítko. Pak, případně, zkontrolujte nastavení plováku.

doplněno 31.07.12 13:05:

BTW - nikde jsem nepsal, že máte starý vodovod, ale "máte-li" - tedy ´pokud máte´... ;) Tady vás nikdo nezná, ale nezdůrazňujte tak často a okatě, že máte vše nové - ještě vás přijdou vykrást... ;)

ambra*
hodnocení

Dobry den, zacnu od konce. Veskere rozvody,jak jsem jiz ale zminila, jsou NOVE v umele hmote,stejne nove jako odpady.

Domaci vodarny je sice nova,a ma filtr,a jeste jeden je ve studne,ale to jeste prece nic neznamena,ne? Jo, a voda je u nas meka,tedy vodni kamen mohu opravdu vyloucit. No, dale/beru ty navrhy, rady a nazory postupne vylucovani metodou a myslim,ze moc toho nezbyva, a o to je to pro nas horsi!/rozvod jde jak do kuchyne,koupelny a k bojleru,pracce a naposled /nejdale/ je prave zachod. Hadicku jsme kompresorem-jen pro jistotu- profoukli, zkusili vodu zkus...Vse je volne. Tedy nic uvnitr nebrani vode natykat...hadickou. Pod krytem jsme take vse ocistili -to bylo jen jakesi jemne blaticko,ci jak to nazvat- a vratili. Ale natekani se jeste zhorsilo.No, a do nove vodarny se nijak nehodlame poustet.Delal to odbornik a mame na vodarnu garanci...To riskovat nebudeme.

Zkusime znovu pozadat vodare,co vse delal...Protoze ty dalsi pokusy radeji -vzhledem ke garanci- nebudeme riskovat.Ale je to cele divne,nelogicke a nevime,co s tim..Ten pripadny kousek,kdyz by se uvolnil,jak jste psal, by musel ucpat nejprve bojler,ci pracku,nebo vedeni do vady,umyvadla,ci kuchyne,ty jsou prvni,ktere na vedeni jsou.WC je to posledni.Nebo snad ne?

Pokud nemam pravdu,rada si prectu,jak to je...

Zatim dekuji,ackoliv jsme dosud uspesni nebyli,a vse,co zde stalo, nam nijak nepomohlo.Ale opakuji,zadne stare vedeni ani

elektricke spotrebice ci domaci vodarna u nas , byt ve starem domku, NENI.A voda je meka!Preji pekny den K.Koch

ambra*
hodnocení

Dobre rano, dekuji za veskere rady, vse zkusime,az prijede manzel.Ale jsem skepticka. Navic nastaveni plovaku si nejsem jista,ze zvladneme.To jsme nikdy nedelali.No, uvidime. Jiz jsem ze zoufalstvi koukala,co stoji pripad. novy zachod..Nejlacinejsi to neni..Tak budu doufat,ze se to podari.

Zatim dekuji,vic moznosti,co by to mohlo byt,asi uz neni,jak jsem pochopila.

Jo,to ze jsem tak zduraznila,ze to vedeni atd. jsou nove,jen protoze mi prislo,ze to tak casto uvadite,ackoliv jsem snad dostatecne popsala,ze to je v umele hmote..a tak jsem predpokladala,ze umela hmota na takove vedeni pred 40ti roky nebyla,ci snad se mylim...Ale kdyz to zrejme nestacilo a opet byl nazor,ze to je starim vedeni..pak jsem tedy durazneji vse uvedla..No,ale nemyslim,ze by si u nas pomohli..i kdyz ´dnes v CR je VSE mozne i za bileho dne ci kdyz jste i doma,ze...

zatim dekuji a preji pekny den

K.K.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]