Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz - sousedé chtějí rozšiřovat svůj dům směrem do zahrady. Bydlíme v řadové zástavbě a náš dům je směrem do zahrady delší. Sousedé chtějí dům dorovnat do naší úrovně a dál pokračovat s nízkou stavbou. Jde mi o to, že při stavbě jednak asi budou muset odhalit základ našeho domu, protože chtějí terén snížit a stejně musejí asi udělat aspoň základovou desku, jednak nevím, jaké jsou dnes zákony ohledně \\\\lepení\\\\ domu na dům, oni jsou na nás nalepení, oba domy jsou staré, náš starší, ale slyšela jsem, že dnes se to už tak nedělá, že se nechávají nějaké mezery a podobně. Prosím, poraďte, co si máme ohlídat, aby nebyl náš dům nějak poškozen.
V každém případě musí mít vlastní zeď při Vaší zdi. Neexistuje, aby použili Vaší zdi-přilepení, a to ani tehdy ne, kdybyste s tím Vy sami souhlasili. Na mezeře mezi domy nevidím žádnou výhodu, spíš je třeba, aby udělali dokonalou izolaci proti vlhkosti-později neostranitelná vada-a to ve spolupráci s Vámi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.