Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak umyt stan?

Od: stanar odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat, jak odstranit ze stanu různé skvrny po broucích, či ptačím trusu... nechal jsem stan na zahrade pod stromem par ni, no a asi si dovedete představit, jak to dopadlo :-/

jde o to, jestli stan mohu dát prát do praní?Jendá se o dvouvrstvý stan pro 4 osoby a je ho docela škoda... nebo jestli jsou na to vhodné nějaké čistící prostředky?

děkuji za odpovědˇ

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Vyprat v ruce, v teplé vodě (max. 40 °C) běžným pracím práškem nebo mýdlem (s jelenem ;) )... Neždímat.

doplněno 30.07.12 18:09:

Mýdlem a vodou do 40 o impregnaci nepřijde - resp. asi tak stejně, jako deštěm... ;)

Po sezóně lze případně impregnaci obnovit.

doplněno 30.07.12 21:06:

Vnitřní stan také stačí vyprat v mýdle (mýdlové vločky, v případě tvrdé vody přidat trochu sody) - je mnohem lepší, než jar...

;)

stanar
hodnocení

a nepřijde ten stan o impregnaci?jestli tedy vůbec stany nejakou maji :)

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Pouze omýt vlažnou vodou .Nešetrným čištěním by přišel o impregnační vlastnosti. Pokud zůstane nějaký ten flíček, je to lepší než aby promokal. Do pračky bych ho rozhodně nedávala.

Stan nechte důkladně vysušit. A po sezoně ošetřete impregnačním prostředkem (kupuje se běžně ve Sportovních potřebách). Déle vydrží.

stanar
hodnocení

tak ten stan je dvouvrstvy a druha vrsta je celkem prodysna... myslim si, ze ta druha by nemusela mit impreganci, co myslite?jestli nema, tak by se dala vycistit nejakym jarem nebo necim?ony ty fleky jsou hnede, stan v te spodni vrstve je bily, tak to vypada, jak kdyby se tam nekdo viteco... :)

krkovicka*
hodnocení

0x
Budu asi za barbara ale stan jsem myla jednou a to tak,že jsem ho nechala na prudkém dešti:-D věřte tomu nebo ne,i ta h...a se smyla.

stanar
hodnocení

ted uz jenom vyresit jak vyprat stan s rozmery 2,5x2,5metru :)

stanar
hodnocení

jeste dotaz, kolik stoji ta ipregnace, o ktere tu byla rec?

egon*

Dobrý den, po návratu z dovolené moje polovička dostala skvělý nápad vyprat stan v pračce. Po vyprání jsme zjistily, že se částečně "odloupl" vnitřní nátěr ( nevím jak to napsat, je to jakoby plošně zasilikované - vnitřní strana vnějšího pláště ). Koupili jsme impregnaci za 250,- Kč ve spreji. Asi už to stanu nepomůže, ale chceme to o víkendu skusit. Jinak budem psát Ježíškovi o nový... Dám vědět jak to dopadlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]