Nejste přihlášen/a.
Zdravicko,
polozil jsem podahu do kuchyne, uz mi schazi jen oblozit kraje na zdi, cca 10cm rantl na vysku. Je mi jasne, ze je zapotrebi kraj zakoncit tou plastovou listou, ktera se zalozi krajem pod dlazbu. Jak ale resit, kdyz potrebuju zakoncit vnejsi roh?
Dival jsem se v prislusnych obchodech po nejake rohove variante, ale nenalezl. Je vubec neco takoveho, nebo se to resi klasickou zakoncovaci? To musi vypadat trosku zle ne?
dik
doplněno 30.07.12 15:54:Mozna jsem se i spatne vyzadril, mam na mysli vnejsi roh, kdyz se potkava dlazba.
Heh, pardon.
po pokladce podlahy jeste chci nalepit nerazanou dlazbu do vysky cca 10cm od samotne podlahy. Samotnou hranu oblozeni zakoncim tou finalni listou, ale jak propojit spoj, kdy se budou potkavat pres roh?
snad jsem to napsal uz presneji
Tedy dokoncit vnejsi roh steny.
Pokud chceš zakončit soklík plastovou lištou, v rozích se zařezává (pod úhlem 45° v případě pravoúhlého rohu)...
doplněno 30.07.12 16:29:Máte dvě možnosti - překryv jedné dlaždice přes druhou (což asi nechcete - pokud plánujete lištu) a nebo přilepit dlaždice soklíku tak, aby se ´stýkaly´ na rohu u stěny - na tloušťku dlaždice tak vznikne vnitřní úhel překrytý právě tou lištou.
Další možnost je kamenický roh, ale ten je vzhledem k použité liště zbytečný...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.