mam mikiny ve skřini,ktere jsem dlouho nenosil dnes jsem si chtel jednu vzit,kterou jsem dlouho nemel na sobě přitom je vyprana,ale už nevoní a zapacha skříni,co dat do skřině aby dyl vydržela?
Jestli se ptáte opravdu na vůni,tak slupky z pomeranče.Stačí sušené do pytlíku-plátěného.Kdyby jste měl levanduli,tak věci ochránite i před hmyzem. Doporučuji celou skříň vystěhovat a pokud je při zdi tak jí šoupnout a nechat tam mezeru aby mohla zezadu větrat.Mnoho skříni má jen zadní část z překližky která se mnohdy vlhkem kroutí a tím jak se dotýká stěny tak vlhkost a plíseň se propustí až do šatstva.Taky se oblečení zavesuje aby vetralo.Nejhorší jsou seskládané ručníky a těžké věci do tzv.komínků.Do skříně dávám i mýdlo-tuhé.
V prodejnách s různými upomínkovými předměty a svíčkami mají i sáčky s vonnými kompozicemi s poutkem na zavěšení, voní docela dlouho. A jednou jsem narazil i na dřevěné závěsné tvary, napuštěné moc příjemnou vůní, která mi ve skříni voněla skoro půl roku.
Už nevím kde jsem to četla,ale protože to chci udělat,tak to mám v hlavě.Skleničku na zavařování s víčkem,do ní aviváž-asi půl skleničky,propíchat víčko a nechat stát ve skříni,prý se to zavoní.Zkusím to udělat na zimu.Hezký den Lidka
Tu aviváž jsem kdysi zkoušela. Na pár dní to sice skříň provoní, ale jakmile se udělá ve skleničce na povrchu suchý škraloup, tak je po vůni. Já kupuji takové ty závěsné voňky. Před vložením do skříně pouze na vrchu ustřihnu proužek sáčku. Na začátek to stačí a později, jakmile vůně ve skříni slábne, tak voňku vybalím celou. Investice je 15 - 25 kč a vůně vydrží nejméně 3 měsíce. Když si potom oděv z takto provoněné skříně oblečete, tak krásně voní.
doplněno 13.08.12 14:57:
Závěsné voňky. Používají se na provonění bytů, kanceláří, aut a pod. Vůní je velký výběr, já mám nejraději kokosovou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.