Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalita ventilu

Od: gebu* odpovědí: 9 změna:

Ahoj, máte někdo zkušenost s tímto typem ventilů (malá páčka, která otáčí zploštělou oskou): pozam.cz/...

Máme tento typ (ten první) na přívodu vody k pračce a moc netěsní. Ještě máme podobný na napouštěcím (a vypouštěcím) přívodu do plynového kotle a dneska začal kapat, ale ne vnitřkem, ale kolem toho jak se jím otáčí. Všechno je 3 roky staré.

Jirka

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tenhle typ ventilu je snad u kazdeho napoustece pracky co ja znam. Ne, ze by byt musel, ale je jednoduchy a dostacujici.

Co ja vim, tak nikdy zadny nekapal. Takze asi chyba kusu. Nebo vyrobce. Praskle tesneni a pod. Vzhledem k cene bych koupil novej a vubec bych se tim nijak hloubeji nezaobiral.

Nebo co presne mas na mysli, abychom napsali?

gebu*
hodnocení

Díky - takto jsem si nějak odpověď představoval. Mě se právě nelíbí, že odešly všechny (oba co mám doma) a ostatní (jiné typy) drží. A nemám to s čím porovnat. Možná ještě doplnění - vydrží hodně cyklů? Měli jsme nějaké problémy s doplňováním vody do oběhu a tak jsme oba používali častěji - přívod k pračce používáme na napouštění vody do oběhu.

Tak to netusim, kolik otoceni vydrzi. Ten co mam v byte je furt otevrenej. Rodice ten co maji doma zaviraji. Uz dost dlouho, ale nekape. Babicka taky zavira a taky nekape. Zkus ty samy od jinyho vyrobce.

gebu*
hodnocení

Teď se dívám a u toho, co je na obrázku je napsáno: "Rohový ventil s plastovým vnitřkem". Zajímavý ten plastový vnitřek..

mil®
hodnocení

2x

Asi mám na ty kulové ventily smůlu nebo máme agresivní vodu ale dýl jak dva roky mně nevydržej. Zrovna dnes jsem sundaval na zahradě hadici a vypouštěl vodu a budu ho asi muset na jaře vyměnit.

gebu*
17.11.08 21:29
hodnocení

Díky :)

jabraka*
hodnocení

0x

Používám dva typy "ventilů".Jsou to vlastně kulové kohouty.Díky tomu jejich součásti se teměř neopotřebovávají,takže bez jakékoliv údržby vydrží 3 i více let.Doporučuji vadné vyměnit,jsou relativně levné.

Kvalita ventilu

jabraka*
hodnocení

0x

toto je ten druhý typ kohoutu

Kvalita ventilu #2
gebu*
hodnocení

Tento druhý funguje dobře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]