Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Společné prostory vs nepořádek

Od: chigui* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

už jsem opravdu bezradná, bydlím společně s ostatními v 8 podlažním bytě s garsonkami. Dnes jsem se opravdu neuvěřitelně vytočila, když jsem si šla pověsit prádlo do sušárny, nakonec jsem ho pověsila doma, protože v takovém neuvěřitelném bordelu by to pradlo bylo jak kdybych ho neprala. V sušárně je dané kolo, spousta novin, kočár, staré umyvadlo, vozík a ostaní bordel no opravdu k pláči když si pomyslíte, že tady máte vešet prádlo! To není jediný důvod, v ostatních prostorech je také neuvěřitelný nepořádek, prostě co se komu nehodí tak odloží, kde kdysi byla prádelna, která se zrušila je snad udajně dle jednoho souseda také bordel od toho nemám ani klíče, v kolokárně je kus prostoru oplocen ke kterému také nemám klíče vzhledem k tomu kolik bydlí lidí v tomto vchodě je počet kol kočárku závratný a pomalu už se to tam ani nevejde, ale hlavně že tam máme oplocený kus! Za výtahem taky binčus, to je také oploceno a klíče? tak ty také nemám k dispozici. ve sklepech to samé. Někteří sousedé se ani nenamáhají ulízet když mají službu, takže cestou po schodech potkávám rošlapaný banán, ohryzky, papíry od sušenek atd. No zkrátka barák HRŮZY! Na nástěnce v suterénd vysí již delší dobu výzva aby si každý uklidil svůj nepořádek ve společných prostorech, že je to pod pokutou hasičů. Ale nic, nikdo nic neuklidil. Byla jsem ohledně toho na městském úřadě a tam mi bylo řečeno, že je to věc nájemníků. Prosím poradtě kam se obrátit, nebo co udělat, už mě to opravdu štve v jakém bordelu člověk bydlí! Moc děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Organizace domovního řádu v domech vlastníků je dána zákonem.Má být určen domovní výbor a ten svolává schůzi.Pokud je třeba odstranit nějaké nedostatky,stačí souhlas 75% vlasníků.Tato rozhodnutí pak při nedodržení mohou být vymáhána i sankcemi.Je jen na obyvatelích,zda si pořádek udělají a udrží.U nás se dokonce přiměli i kuřáci,kteří vyhazovali vajgly z oken,aby se krotili,jinak dostanou pokutu.Kařdý nájemník uklízí společné prostory,kdo nemůže,nebo nechce,sjedná si někoho.

JABRAKA

hodnocení

0x

Dobrý den. Já Vás plně chápu. U nás to funguje tak, že máme rozpis úklidu společných prostor na nástěnce. Na každý byt to nevychází zase tak často, aby někdo neuklízel. Po úklidu se vždy podepíšeme a napíšeme datum, kdy jsme uklízeli. Pokud to někdo neudělá, ten kdo má následující službu, si to s dotyčným vyřídí buď sám, nebo se toto projedná na schůzi. V bordelu nikdo nechceme žít, je to všechno o lidech. Pokud lidé nechtějí uklízet, nezbývá, než si odsouhlasit úlkidovou firmu a o náklady se podělit všichni. Byty máme v osobním vlastnictví a udržujeme vše v čistotě společně.

doplněno 29.07.12 13:25:

Opr.-úklidovou.

jabraka*
hodnocení

0x

V každém případě je ten nepořádek jen obrázkem vás,obyvatel domu.Neříkáš,zda je dům družstevní,nebo jste majitelé.Ale u obojích jde jen o projevy lhostejnosti,co se v domě děje,nedostatek odvahy vystoupit na schůzi a prosadit nějaké rozhodnutí a opatření.

JABRAKA

hoummy*
hodnocení

0x

Víte co je nejlepší? Odstěhovat se nebo si toho nevšímat :)

chigui*
hodnocení

Byt mám ve vlastnictví tak jako ostatní, problém je, že sposta bytů se pronajímá. Bydlím v bytě pět let a ten bordel je tady id jakživa, myslím, že je lidí, kteří tady snad už ani nebydlí. Už jsem to řešila s ostními sousedy, jenže už prej nemají sílu to řešit. Já to prostě nevzdám! Nechci žít v takovem bordelu!

hahanaj*

Pokud je to všem jedno a vadí to jen vám a nechcete v tom bydlet - tak to asi budete uklízet jen vy sama - pro svůj dobrý pocit

hodnocení

0x

Tak tento problém byl v našem vchodě také. Domovníka nemáte? Protipožární kontroly se u nás provádí za účasti domovníka, kde mu hned sdělí nedostatky. U nás se to vyřešilo tak, že pár nájemníků se domluvilo a vše uklidili. Před plánovaným velkým úklidem se to projednalo na schůzi a na nástěnku se dalo písemné upozornění. Od té doby se občas nějaký ten nepořádek objeví. Od VŠECH uzamčených nebytových prostrů musí mít klíče domovník. V případě protipožární kontroly se musí všechny prostory odemknout k nahlédnutí.

Sjednaná úklidová služba takový nepořádek neuklízí. Ve smlouvě je uvedeno jak často se myjí okna, skleněné výplně hlavního vchodu, vytírají chodby a schody, nebo zametají sklepy. Tady by asi bylo dobré, kdyby se pár nájemníků domluvilo a vše nepotřebné ze společných prostorů uklidilo.

iz*
hodnocení

0x
Jde-li o byty ve vlastnictví, není kam se obrátit, musíte se domluvit mezi sebou. Líbí se mi postup, který pisuje @brunecova .

hodnocení

0x

Musíte si objednat kontejner a před tím cca 1 měsíc dát na nástěnku, že pokud věci nebudou majiteli odneseny budou vyhozeny do kontiše. Potom musí někdo bud od Vás nebo najatý ty věci vynosit do toho kontejneru. Je to jednoduché a prosté. Věc se musí samozřejmě před pracemi projednat na Vaší chůzi samosprávy či domovní správy. Lidi jsou v takovýchto případech (spol. prostory) horší dobytka a odhazují a zanechávají kde se jim co hodí, byť mají sběrný dvůr poblíž v řádech stovek metrů.

krkovicka*
hodnocení

0x
Když se na schůzí odsouhlasí úklid tak jediné dobře.V některých barakach to funguje jako hodinky a když osmdesati letá babička nemůže,musí přijet vnuk a provede úklid za ní.To jsou týdenní služby pak jsou měsíční a to už je-úklid před domem,sklepy a dveře.Vždy jedna rodina.Někdy na někoho vyjde i zima,takže i úklid sněhu.Často domluva selhava-u nás je to taky tak-vytreno jak kdy,okno si každý myje na patře sám-jednou za rok a sklepy tý smrdí,protože tam každý cpe i pytel s hadrama,pradelna -tam například má sousedka už 6let skořápky,že je má na záhony,zhnile jabka -otravujici hmyz co vám vleti do bytu,sekačky,kola a krabice s bordelem,dokonce i prý 35leté plesnive zavareniny.
Když se to už mnohokrát projednávalo na schuzi tak uklidovka nepripadala v úvahu,že si to každý radši uklidi než dávat 300stovky měsíčně z kapsy.Nic se neděje.Když jsme chtěli objednat kontejner,to samé-kdo to zaplatí a proč všichni když já mám ve sklepě jen skříň?!Na půdě to samé-věší si tam prádlo ale všem vadí že tam máme lyže a dětský kocar,postylku,sedacku-vím že z důvodu bezpečnosti na půdě nic být nesmí,ale mám si to dat do toho plesniveho sklepa?Jsme obdobně barak jako vy.Jedna dokonce tvrdí že vytirat nebude,že je úřednice,žádná uklízečka...Prach na klikach,schody s chuchvalcemi prachu a zábradlí omatlany 5let.Když někdo ve vchode něco vyleje,nechá to tam...
doplněno 30.07.12 07:21: a to ještě nepočítám toho velkého kocoura kterého nechá další sousedka na chodbě aby ochcával rohozky-to je potom panečku smrad.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]