Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
už jsem opravdu bezradná, bydlím společně s ostatními v 8 podlažním bytě s garsonkami. Dnes jsem se opravdu neuvěřitelně vytočila, když jsem si šla pověsit prádlo do sušárny, nakonec jsem ho pověsila doma, protože v takovém neuvěřitelném bordelu by to pradlo bylo jak kdybych ho neprala. V sušárně je dané kolo, spousta novin, kočár, staré umyvadlo, vozík a ostaní bordel no opravdu k pláči když si pomyslíte, že tady máte vešet prádlo! To není jediný důvod, v ostatních prostorech je také neuvěřitelný nepořádek, prostě co se komu nehodí tak odloží, kde kdysi byla prádelna, která se zrušila je snad udajně dle jednoho souseda také bordel od toho nemám ani klíče, v kolokárně je kus prostoru oplocen ke kterému také nemám klíče vzhledem k tomu kolik bydlí lidí v tomto vchodě je počet kol kočárku závratný a pomalu už se to tam ani nevejde, ale hlavně že tam máme oplocený kus! Za výtahem taky binčus, to je také oploceno a klíče? tak ty také nemám k dispozici. ve sklepech to samé. Někteří sousedé se ani nenamáhají ulízet když mají službu, takže cestou po schodech potkávám rošlapaný banán, ohryzky, papíry od sušenek atd. No zkrátka barák HRŮZY! Na nástěnce v suterénd vysí již delší dobu výzva aby si každý uklidil svůj nepořádek ve společných prostorech, že je to pod pokutou hasičů. Ale nic, nikdo nic neuklidil. Byla jsem ohledně toho na městském úřadě a tam mi bylo řečeno, že je to věc nájemníků. Prosím poradtě kam se obrátit, nebo co udělat, už mě to opravdu štve v jakém bordelu člověk bydlí! Moc děkuji
Organizace domovního řádu v domech vlastníků je dána zákonem.Má být určen domovní výbor a ten svolává schůzi.Pokud je třeba odstranit nějaké nedostatky,stačí souhlas 75% vlasníků.Tato rozhodnutí pak při nedodržení mohou být vymáhána i sankcemi.Je jen na obyvatelích,zda si pořádek udělají a udrží.U nás se dokonce přiměli i kuřáci,kteří vyhazovali vajgly z oken,aby se krotili,jinak dostanou pokutu.Kařdý nájemník uklízí společné prostory,kdo nemůže,nebo nechce,sjedná si někoho.
JABRAKA
Dobrý den. Já Vás plně chápu. U nás to funguje tak, že máme rozpis úklidu společných prostor na nástěnce. Na každý byt to nevychází zase tak často, aby někdo neuklízel. Po úklidu se vždy podepíšeme a napíšeme datum, kdy jsme uklízeli. Pokud to někdo neudělá, ten kdo má následující službu, si to s dotyčným vyřídí buď sám, nebo se toto projedná na schůzi. V bordelu nikdo nechceme žít, je to všechno o lidech. Pokud lidé nechtějí uklízet, nezbývá, než si odsouhlasit úlkidovou firmu a o náklady se podělit všichni. Byty máme v osobním vlastnictví a udržujeme vše v čistotě společně.
doplněno 29.07.12 13:25:Opr.-úklidovou.
Byt mám ve vlastnictví tak jako ostatní, problém je, že sposta bytů se pronajímá. Bydlím v bytě pět let a ten bordel je tady id jakživa, myslím, že je lidí, kteří tady snad už ani nebydlí. Už jsem to řešila s ostními sousedy, jenže už prej nemají sílu to řešit. Já to prostě nevzdám! Nechci žít v takovem bordelu!
Tak tento problém byl v našem vchodě také. Domovníka nemáte? Protipožární kontroly se u nás provádí za účasti domovníka, kde mu hned sdělí nedostatky. U nás se to vyřešilo tak, že pár nájemníků se domluvilo a vše uklidili. Před plánovaným velkým úklidem se to projednalo na schůzi a na nástěnku se dalo písemné upozornění. Od té doby se občas nějaký ten nepořádek objeví. Od VŠECH uzamčených nebytových prostrů musí mít klíče domovník. V případě protipožární kontroly se musí všechny prostory odemknout k nahlédnutí.
Sjednaná úklidová služba takový nepořádek neuklízí. Ve smlouvě je uvedeno jak často se myjí okna, skleněné výplně hlavního vchodu, vytírají chodby a schody, nebo zametají sklepy. Tady by asi bylo dobré, kdyby se pár nájemníků domluvilo a vše nepotřebné ze společných prostorů uklidilo.
Musíte si objednat kontejner a před tím cca 1 měsíc dát na nástěnku, že pokud věci nebudou majiteli odneseny budou vyhozeny do kontiše. Potom musí někdo bud od Vás nebo najatý ty věci vynosit do toho kontejneru. Je to jednoduché a prosté. Věc se musí samozřejmě před pracemi projednat na Vaší chůzi samosprávy či domovní správy. Lidi jsou v takovýchto případech (spol. prostory) horší dobytka a odhazují a zanechávají kde se jim co hodí, byť mají sběrný dvůr poblíž v řádech stovek metrů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.