Nazdar! Tak jsem si začal užívat se sundáváním ochranné fólie z rámů plastových oken a zapečené fólie na garážových vratech ale bohužel je tomu už cca 2 roky od montáže a tudíž ta fólie nejde dolů tak jako by šla během prvních 6-ti týdnů po montáži (tenkrát jsem to bohužel nevěděl). Znáte někdo nějaký zaručený způsob jak tuto fólii nejsnadněji odstranit bez poškození povrchu rámu? Zkoušel jsem už některé doporučované způsoby, jako nahřátí fénem,tetrachlorethylen, isopropylen, nitro ředidlo,spreje na odstranění asfaltu a lepidel follií a vůbec nic Pokud byste měl někdo zkušenosti s nějakou osvědčenou a "rychlou" metodou tak prosím o Vaši radu. Předem moc děkluji za užitné rady a nápady! Přeji hezký den!
Vemte si technický benzin a plastovou špachtli.Benzínem natřít kousek,počkat až se páska nasaje a pak ten kousek strhnout.Jde to pomalu a je to piplačka na pár dní.
momentálně řešíme to samé akorát po deseti letech , předchozí majitel to tam nechal.
máme tam pásku a na tom zbytky štuku. Hodně to namočíme, aby se rozmičil štuk no a bereme to plastovou škrabkou (takové ty malé co se prodávají na stěrkování) aby se rámy nepoškodily. Je to teda pakárna jedno okno tak 2 hodiny...
pouzijte teplou vodu s octem. hadrikem natrete kus ramu a nechte 15 vterin pusobyt, pak vemte specielni dratenku na nadoby ktera neskrabe nadoby a plast ) dostanete koupit v drogerii) mnoho zdaru a radosti
mamasamsam
Dobrý den,
pokud má někdo zájem, vím jak odstranit ochranou fólii z plastových oken, po letech. Odstranila jsem ji po pěti letech, jako by byla nová. Bez jakýchkoliv přídavných látek, pouze za použití destilované vody. Má-li někdo zájem tady je můj email a telefon. Hodermarská , email: mamasamsam@seznam.cz , telefon: 776 012 118 . Hodermarská
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.