Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o informaci,jaké je riziko nebankovní hypotéky. Příjem nám stačí,ale máme záznam v registru a zvažujeme tuto možnost.Děkuji za odpověď.
Kromě vyšších úroků je vyšší i riziko ztráty zastavené nemovitosti. U nebankovních společností bývají nastaveny vyšší "smluvní pokuty" a další nevýhodné podmínky (míněno oproti bankám). Rychlejší bývá postih (i exekuce) v případě, že se dlužník dostane do problémů se splácením.
Před podpisem slouvy s nebankovní společností bych vedle důkladného prověření dotyčné společnosti doporučila se podrobně seznámit nejenom se zněním smlouvy (pozor např. na rozhodčí doložku), ale s veškerými dokumenty, jimiž se smlouva řídí (minimálně se všeobecnými obchodními podmínkami dané společnosti). Ideální by bylo nechat si vytisknout veškeré podklady vytisknout a po jejich prostudování v klidu je ještě zkonzultovat s právníkem. Toho si vyberte sám, rozhodně nespoléhejte na právníka, kterého by Vám doporučila nebankovní společnost, od níž byste chtěl hypotéku získat.
Dobrý den, jsem hypoteční poradce, dovolte mi tedy představit Vám svůj názor. Nebankovní hypotéka je pro většinu lidí až druhou možností, právě pro případ, kdy bankovní instituty hypotéku neposkytnou. Nebankovní instituce jsou si toho vedomy a využívají toho. Většinou se jedná o lichváře a jím příbuzné poskytovatele úvěru. Jak již bylo zmíněno vyšší úroky, větší riziko je normální. I přes záznam v registru bych zkusila hypotéku od skutečné banky. Záleží jaký záznam to je, ale např. i na výši hypotéky. V případě, že požadujete hypotéku na 50%, je reálná šance hypotéku získat. Samozřejmostí je mít dostatečný příjem. Jak řikám, vše se řeší individuálním způsobem. Nicméně určitě bych nejprve zkusila tzv. bankovní způsob. V případě, že budete mít dotaz, či budete potřebovat pomoc, kontaktujte mě. S pozdravem Sára
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.