Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Roseni oken

Od: martondra odpovědí: 17 změna:

Ahoj. Zime se mi rosi okna.Jedna se o 2 sklo u 1,1.Posilam par fotek jestli je to normalni.

Roseni oken

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Je to normální...

Pravděpodobně jde o starší nemovitost a nová okna, že? S novými okny by měl přijít i nový přístup obyvatel k větrání. Zatímco stará okna neustále profukovala a tím odvětrávala vzdušnou vlhkost, nová okna jsou neprodyšná - takže je potřeba často větrat - krátce, ale naplno otevřeným oknem (vymění se vzduch, ale nezchladnou stěny místnosti), případně používat mikroventilaci.

doplněno 28.07.12 23:12:

Obávám se, že nic jiného, než je řečeno v oné diskusi, už dodat nelze...

martondra
hodnocení

Ne jedna se o novostavbu detaily jsou zde

forum.tzb-info.cz/...

bambula*
hodnocení

0x

Máte profil s nevhodnými izolačními vlastnostmi. Je to tím, že nemáte středové těsnění a máte málo hlubokou zasklívací drážku. Zkontrolujte vložením papíru k těsnění a zavřením okna , zda je správně seřízené kování okna. Víc s tím nenaděláte. Já bych si takovýto profil NIKDY neinstaloval!

martondra
hodnocení

Tak proc mi firma co mi prodala tyhle okna tvrdi ze spatne vetram.Treba soused ma uplne stejnej ram ale ma cerny tesneni a sklo ma s plastovym rameckem.Topeni ma stejny.Podlahovy a nerosi se mu to.

iz*

Také se mi rosilo okno, pomohlo častější větrání.

doplněno 29.07.12 21:16:

Častějším větráním míním přibližně po 1 až 1,5 hodině. Pak vyvětrám na noc, ráno jsou okna trochu orosena, ale po otevření okna orrosení okamžitě zmizí.

dol*
hodnocení

0x

Příčiny:

nízká teplota v bytě, sušení prádla, neodvětraná koupelna, rostliny (květiny) s velkými listy, časté vaření, to vše bez odpovídajícího větrání. Pokud nejsou uvedené, možná i další zdroje, není ani časté větrání podmínkou bytu bez plísní a rosení oken.

martondra
hodnocení

Jak jsem rikal vetram 4krat dene neustale topim na 22stupnu a vice.odvetrani mam v kuchyni aji v koupelne.Pradlo susim v pradelne.kvitka v dome mam ale jen plastovy

Roseni oken #2
jvn®

tohle těsnění je moc "tvrdý". Měl jsem na baráku stejný problem. Firmu jsem volal několikrát, závadu nezjistili (aspoň mi tvrdili že není problem), požadoval jsem výměnu těsnění v záruční době. Firma se trochu cukala, proč a nač měnit těsnění, ale pak přijel technik a povídal, že těsnění které je součástí nového okna ( v mém případě šedivé) je pouze dočasné a že tam dávají, pokud lidi trvají na výměně za "měkčí"silikonové těsnění (trubička průměr 8mm) viz. okentes.inshop.cz/... (těsnení B)

Výměna byla z venkovní strany a je klid. Ještě si u firmy , dokud jsou okna v záruce, nechám vyměnit i vnitřní těsnění :)

tak v baráku máte neustále vlhkost,schválně si ji změřte,sám člověk přes noc vyprodukuje taky nějakou,pak je vaření prádlo,a další vlivy

martondra
hodnocení

vlkost merim

posilam fotku.samozdrejme u vlhkeho okna je min stupnu a vetsi vlhkost

Roseni oken #3
dol*

Zkuste si ocejchovat vlhkoměr. Zatím jsem se nesetkal s případem, kdy by podobný vlhkoměr ukazoval alespoň přibližnou vlhkost. Obvykle skutečná bývá o asi 20 jednotek (%) vyšší. Návod na ocejchování Vám pomůže najít Google.

martondra
hodnocení

Vlhkomer jsem dal zkalibrovat a ukazuje dobre.

standam*

jj, to byva nekdy problem a dalsi veci tomu jeste pomuzou, ted jen odhaduji

"parotesne uzavrena mistrnost" tj. lepidlo na stenach - strope, parozabrana na strope

samozrejmne parozabrana a tesna okna jsou jasna vec, lepidlo nebo jiny sumt na stenach jen pritez, protoze stena neni schopna vzdusnou vlhkost natahnout a pak postupne uvolnovat

mas nejakou vlhkost mas nejakou teplotu a orosena okna vypoctem zjistis teplotu rosneho bodu a tato teplota a nizsi je na ramu ci skle

mas normal. okna, takze jeste jak bylo namontovane a zapravene je take dulezite

pokud je vse OK, tak zde jsou tri rady

1. rano a vecer (pokud to lze i pres den) poradne vyvetrat tj. intenzivne, ale kratce nejlepe kdy je v mistnosti jeste ohraty vzduch

vzdusna vlhkost se lepe vaze na ohraty vzduch

2. zvedni teplotu na radiatoru pripadne v mistnosti (radiator cca 70°C), radiator by mel byt v cele delce okna

3. pokusit se snizit jeste vlhkost (odstranit kvetiny apod.)

jinak receno tva vlhkost je v norme, teplota nizsi(radiator) a teplota skla asi nizka, proto je mas orosene

martondra
hodnocení

zdravim

nemam radiatory ale polahovku.ze me dodavatel oken nevaroval ze kdyz mam podlahovku ze se mi okna budou rosit.Vetram 3krat dene .zkousel jsem aji 5krat dene a nepomohlo to

standam*

ne, ze bych to tusil, ze mas jen podlahovku

zde tedy jedine snizit vhkost nejakym pristrojem, coz zase neni zdravotne dobre

kolega dodelaval radiatory :) a dalsi daval troj sklo

je me, ale divne, ze pri intenzivnim vetrani jsou tak orosena, vetsinou se to stava pres noc, bude jeste jinde "problem"

jake mas omitky a finalku na stenach?

pisu to schvalne, protoze u mne se nic takoveho nedeje (jeste rekonstrukce a vyzsi vlhkost, nizsi teplota) a to mam i stresni okna a nemam radiatory

ve spodni casti domu, ktera je plne obyvatelna se to stava jen vyjimecne a mirne v kuchyni, kdyz se zapomene na digestor

ve tvem pripade me napadaji dve moznosti jak tvuj broblem snad vyresit a nedavat radiatory, pripadne sundavat omitku :)

1. vymena za trojsklo

nebo

2. dodelat ventilaci (hydro ventilator samoobsluzny s ukazatelem vlhkosti a teploty cena cca 2tis.) sam odvetrava dle potreby - nastaveni

jeste dodatek

predpokladam, ze pises co se delo letos v zime a pises, ze se jedna o novostavbu, ale ne jak starou, nova stavba neni vyschla a porad uvolnuje, treba ted v zime to bude OK a jen jsi meril vlhkost na nejlepsim miste

jabraka*
hodnocení

0x

V podstatě podlahovka vytápí místnost velmi rovnoměrně a na podstatně nižší teplotu Pohoda bydlení je lepší,člověk sedí na podlaze a je mu fajn,ale u okna je teplota o 5 - 6 st/C níže.U radiátorů pod oknem stoupající proud tepla okno ohřeje.Také tepelná akumulace do stěn je u podlahovky menší.

JABRAKA

llooke
hodnocení

0x

Dobrý den, problém může být i ve dvojskle, jelikož jde o přímí přechod teplot mezi vnitřním a vnějším sklem. Použité rámečky přenášejí teploty velmi rychle a moc tomu nezabraňuje ani plyn, který cirkuluje pomalu. Dalším řešením je použití speciálních skel, které mají vnitřní prostor rozdělený a izolovaný. Tím, že je most přerušen nedochází k přenášení teplot mezi skly a plyn, který v menším prostoru cirkuluje rychleji, výrazně tento jev eliminuje. Jde o speciální izolační skla s folií Heat Mirror, kde folie plní funkci polopropustného zrdcadla a celé zasklení funguje jako u trojsklo,ale s šířkou zasklení dvojskla. Po instalaci těchto skel jsem nejenomže docílil úspor a zlepšení vnitřního klimatu,ale docílil jsem hlavně odstranění vznikajícího kondenzátu, který mě celé roky obtěžoval a všem dalším problémům s tím spojených jako plíseň. Na svém RD jsem měl několik let dvojskla, které jsem každé ráno utíral, všechny opatření, které jsou zde jsem zkoušel, ale bez výsledku. Proto jsem šáhl po Heat Mirrorech a problém zmizel. Již dva roky rosení neřeším, Nechal jsem si tam dát i speciální sklo se samočistící funkcí, ne že by jsme nechtěli umývat okna, ale vzniklé zamlžení venkovního skla by nám zabránilo výhledu na zahradu. Tím, že sklo má tuto funkci, vzniklé zamlžení se eliminuje, voda nezmizí ze skla, ale přes vodní film, který se vytvoří na skle, mohu sledovat co se na zahradě děje. Je to nákládná investice, ale komfort se zlepšil o 150%. Přemýšlím i o zimní zahradě, kterou zasklím tímto sklem, jelikož používají kombinace s více foliemi, mohu si zasklení navrhnout na míru. Bez přehřívání zimní zahrady v létě a bez ztráty tepla v zimě. Supr...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]