Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho vydrží voda zamrzlá?

Od: rui odpovědí: 4 změna:

Dnes, tj. ve čtvrtek jsem si na stavbě (uvnitř) všimnul PET lahve, ve které byla zamrzlá voda - asi půlka led/půlka voda. Od víkendu tam nikdo jiný než já nebyl. To, že jsem si jí všimnul až dneska je mi divný, ale budiž... ale že v ní byl ještě led? Teplota je tam udržovaná na 9-10st. C. Když nebudu řešit proč tam kdo nechal zamrzlou lahev, je možné že by za 4 dny při takové teplotě nerozmrzla uplně?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Pokud byla někde v ´mikroklimatu´ (např. v dutině...), klidně mohla nerozmrznout... Dost důležitá je původní teplota ledu...

hodnocení

0x

tazateli opravdu to píšete poněku zmateně, ale vězte, že teplota vzduchu může být třeba 10st, ale teplota konstukcí je nižší, a samozřejmě u podlahy může být nějakých 4-5 stupňů, a pokud ta láhev byla původně celá zmrzlá, jeví se mi celkém logické, že v tak malé teplotě rozmrzá pomalu. V bytě máme ted 21st, a nemyslím si,že by zdi měly nějakých 15 - 20, spíš mají kolem 15.

hodnocení

0x

rui, ujišťuji Vás, že jste neporušil fyzikální zákony. Skutečně byl v okolí Pet lahve teplota těsně nad 0 třeba i 1-3°C. Takové teplo nemůže za krátkou dobu rozehřát led.

Kde jste měřil teplotu? V okolí pet lahve?

buss
13.12.12 19:44
hodnocení

0x

Ano, je.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]