Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Eta 2577

Od: arkjnu odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

myslíte si, že je výhodné zakoupit klimatizaci

Eta 2577

za 9000 Kč vč DPH? Je to spolehlivý model?

Chci do do chaty spíše pro vytápění.

Děkuji za odp.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud to je do malé nebo slušně zateplené chaty, proč ne...

Ale pozor, pří velmi nízkých teplotách..tedy -10 až -15stC bude výkon do topení velmi malý, nikoliv deklarovaných 4,25kW...

Pokud to tedy chcete pro přechodná období, proč ne, ale na Silvestra se může stát, že s tím chatu nevytopíte.

Plus...riziko vnější jednotky, tedy v tom smyslu, aby Vám ji nějaký "šikula" přes zimu neodmontoval...(pokud je chata na samotě u

lesa).

hupert
hodnocení

0x

Nevím, zda Vám pomůže informace k jinému modelu, ale dva roky doma přitápím klimatizací ETA2575, což je v originálu výrobek zn. Midea. Japonský kompresor Toshiba a slušné parametry pro topení - COP=4. Naprostá spokojenost. S příkonem 500W mi vytopí místnost 40m2, nutno podotknout slušně obvodově izolovanou a podsklepenou, ve starém domě. Teplo je za 15 minut po zapnutí a po 30 minutách již běží na minimální průtok vzduchu s hlukem menším, než PC vedle na stole. V době nízkého tarifu přidám na teplotě - příkon cca 1200W a tak přitápím i do chodeb, aby dům tolik nevychladl. Pokryl jsem tím každou zimu cca 100 dnů topení - cena za elektřinu za těch 100 dní do 4 tis. a bez starostí. Celkem s instalací, kterou jsem si kromě zapojení chlaďařem udělal svépomocí, to přišlo komplet s elektrikou max. na 15 tis. a proti přímotopu se to myslím už zaplatilo. Snad vydrží i dál, protože zatím nevydává žádné pazvuky. Nemám předehřev kompresoru ani vyhřívání odtoku, tak musím někdy odplavit led vlažnou vodou, ale v -8°C a dokonce i o něco níž běží a místnost spolehlivě vyhřeje na 22°C. To už s mírně větším příkonem, ale ne naplno. Nejhorší jsou teploty kolem nuly, kdy více namrzá a musí častěji odtávat, ale pod -4°C je to zas lepší díky suššímu vzduchu. Jestli je typ 2577 obdobou, tak bych se nebál. Problém je jen se zárukou, kterou mi montér na ETU nechtěl dát, nicméně už mám po ní bez závady - tak jsem koupil další 2ks po 7 tis. a čeká je montáž, abych vyhřál celý dům, protože dřevo do kotle Atmos už je dnes skoro dražší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma klimatizace na led

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]