Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lednička ucpaný kanálek vatou

Od: bxhsgdfjfhdfh odpovědí: 6 změna:

Dobrý den při čištění lednice se mi povedlo nechtic do odtekacího kanálku, že mi zapadlo kus navlhčené vaty. Vadí to?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vytáhněte jej třeba pinzetou. Pokud zapadl hluboko, tak za pomoci drátu jej vyjmout.

Pokud to neuděláte, začne vám vlhkost v lednici kondenzovat, poklesne výkon lednice a budou se vám tvořit kaluže vody.

ron*
hodnocení

0x

Já odtékací kanálek při ucpání prošťouchnu obyčejným umělohmotným brčkem na limonádu.

hm*
hodnocení

0x

Vadí. Kanálek se ucpe úplně, na dně lednice se udělá louže a voda bude nakonec vytékat ven.

Vatu buď nějak vytáhnout zpátky, nebo možná (v nejhorším případě) zkusit něčím neostrým pružným protlačit až ven dolů k čerpadlu.

Jojo - souhlas :)
Osobně by mě zajímalo, co se to tam vlastně tvoří, vypadá to jako černej šlem :(( je schopnej trubičku i ucpat :(
Ještě mě nenapadlo ho odstraňovat vatou, jen to vždycky prošťourám drátem, aby mohl kondenzát odtékat.

Ten černej sliz je plíseň. Je dobré to občas odstranit.

zabu
hodnocení

0x

Prostrčit dolů, ta hadička končí na mističce na kompresoru. Perfektně funguje ocelový drát s kuličkou na konci. Dá se sehnat na radioburzách stará anténa k ručním radiostanicím, a ten nejdelší prostřední drát s plastovou kuličkou na konci je úplně ideální. Kdo nechodí po burzách, tak náhrada která se docela osvědčila, je dlouhá pletací jehlice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]