Jak ze sušených banánů udělat prášek

Od: Datum: 26.07.12 15:31 odpovědí: 10 změna: 26.07.12 21:01

ahoj, nemám tušení zda mi někdo odpoví, ale potřebuji nějaký způsob, nebo přístroj, jak ze sušených banánů udělat dokonale rozpustný prášek (bez větších kousků).

Nemám vůbec představu jak se to dělá, jestli existuje nějaký přístroj atd. Vím jen, že to potřebuji nějak udělat. Cokoli vás napadne, klidně i něco dražšího.

Děkuji!


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: wamp®
Datum: 26.07.12 16:06
 
avatar
Hmmm,jářku,to je ale zapeklitý oříšek...Napadá mne pouze hmoždíř,tím by jste mohl banány jakoby rozsekat na cimprcampr,a pokud tam zbydou kousky,válečkem na těsto přes mikroten.sáček rozválet /doválet/.To by šlo,ne?Technolog.postup bez vložení kapitálu
 
Od: mowla*
Datum: 26.07.12 16:18
 

Spíše bych to namlel mlýnkem na maso (jemná šajba) nebo třeba ´nastrouhal´ mlýnkem na ořechy - ale každopádně to zcela rozpustné nebude, vždycky půjde o směs (banán obsahuje i vlákninu - ta se nerozpustí)...

doplněno 26.07.12 16:20:

Mlýnek na kafe či mixér vhodné nejsou - sekají (a drtí), sušený banán ale není tak křehký, aby šly použít.

doplněno 26.07.12 17:03:

Mlýnek na maso ani na ořechy mletou hmotu nezahřívá (mám na mysli ruční mlýnek), tedy ani tepelně neznehodnotí.

Bylinky? - jaké bylinky? - ale i bylinky obsahují vlákninu - tedy nejsou zcela rozpustné.

doplněno 26.07.12 20:27:

Zcela rozpustné "prášky" nař.: rozpustná ´káva´ či ´čaj´ se dělají tak, že se výluh zbaví pevných částic a pak vysuší (pokud nejde o čistou chemii *smich* )...

 
Od: ikarlos
Datum: 26.07.12 16:24
 

děkuji a šly by v tom rozemlít do rozpustnosti třeba sušené bylinky? A jak je to s tim tepelnym znehodnocenim?
Od: ikarlos
Datum: 26.07.12 19:59
 

zajímavé... a nevíte jak se to různě dělá? Máte například v prodeji banánový prášek. Nebo prášek jiných rostlin a ty všechny rozpustné jsou...

Datum: 26.07.12 21:01
 
avatar

Podle mého názoru rozpustný banánový prášek je jenom cukr, barvivo a aroma.

 
Od: ikarlos
Datum: 26.07.12 16:16
 

děkuji, ikdyž já bych spíše potřeboval něco na větší množství a musí to být opravdu bez kousků

Chtěl jsem se zeptat: šlo by nějak použít elektrický mlýnek na kávu nebo něco podobného? Já ted nevím, ale myslím si, že tyhle mlýnky to zároveň i nějak praží (vůbec to neznám) a já to nechci tepelně znehodnotit.

Od: ikarlos
Datum: 26.07.12 16:17
 

tedy musí to být velmi jemný prášek a tepelně nepoškozený.

Od: hahanaj*
Datum: 26.07.12 16:31
 

zde si ho kup a nemusíš si pořizovat nějaký přístroj a sušit banány

http://www.peruanskebyliny.cz…voce/5/1840-BANAN-prasek-100g

 
Od: ikarlos
Datum: 26.07.12 16:35
 

na to jsem se neptal

Datum: 26.07.12 17:44
 
avatar
Ten odkaz na banánový prášek je také řešení.
ALE podívejte se na pytlík se sušenými banány, kolik je tam všech možných Eček a dalších konzervantů. To ve výsledném produktu nebude vadit?
 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.