Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ze sušených banánů udělat prášek

Od: ikarlos odpovědí: 10 změna:

ahoj, nemám tušení zda mi někdo odpoví, ale potřebuji nějaký způsob, nebo přístroj, jak ze sušených banánů udělat dokonale rozpustný prášek (bez větších kousků).

Nemám vůbec představu jak se to dělá, jestli existuje nějaký přístroj atd. Vím jen, že to potřebuji nějak udělat. Cokoli vás napadne, klidně i něco dražšího.

Děkuji!

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Hmmm,jářku,to je ale zapeklitý oříšek...Napadá mne pouze hmoždíř,tím by jste mohl banány jakoby rozsekat na cimprcampr,a pokud tam zbydou kousky,válečkem na těsto přes mikroten.sáček rozválet /doválet/.To by šlo,ne?Technolog.postup bez vložení kapitálu:)
mowla*

Spíše bych to namlel mlýnkem na maso (jemná šajba) nebo třeba ´nastrouhal´ mlýnkem na ořechy - ale každopádně to zcela rozpustné nebude, vždycky půjde o směs (banán obsahuje i vlákninu - ta se nerozpustí)...

doplněno 26.07.12 16:20:

Mlýnek na kafe či mixér vhodné nejsou - sekají (a drtí), sušený banán ale není tak křehký, aby šly použít.

doplněno 26.07.12 17:03:

Mlýnek na maso ani na ořechy mletou hmotu nezahřívá (mám na mysli ruční mlýnek), tedy ani tepelně neznehodnotí.

Bylinky? - jaké bylinky? - ale i bylinky obsahují vlákninu - tedy nejsou zcela rozpustné.

doplněno 26.07.12 20:27:

Zcela rozpustné "prášky" nař.: rozpustná ´káva´ či ´čaj´ se dělají tak, že se výluh zbaví pevných částic a pak vysuší (pokud nejde o čistou chemii *smich* )...

ikarlos
hodnocení

děkuji a šly by v tom rozemlít do rozpustnosti třeba sušené bylinky? A jak je to s tim tepelnym znehodnocenim?
ikarlos
hodnocení

zajímavé... a nevíte jak se to různě dělá? Máte například v prodeji banánový prášek. Nebo prášek jiných rostlin a ty všechny rozpustné jsou...

Podle mého názoru rozpustný banánový prášek je jenom cukr, barvivo a aroma.

ikarlos
hodnocení

děkuji, ikdyž já bych spíše potřeboval něco na větší množství a musí to být opravdu bez kousků

Chtěl jsem se zeptat: šlo by nějak použít elektrický mlýnek na kávu nebo něco podobného? Já ted nevím, ale myslím si, že tyhle mlýnky to zároveň i nějak praží (vůbec to neznám) a já to nechci tepelně znehodnotit.

ikarlos
hodnocení

tedy musí to být velmi jemný prášek a tepelně nepoškozený.

hahanaj*
hodnocení

0x

zde si ho kup a nemusíš si pořizovat nějaký přístroj a sušit banány

peruanskebyliny.cz/...

ikarlos
hodnocení

na to jsem se neptal

Ten odkaz na banánový prášek je také řešení.
ALE podívejte se na pytlík se sušenými banány, kolik je tam všech možných Eček a dalších konzervantů. To ve výsledném produktu nebude vadit?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]