Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plovoucí podlaha - jak poznat kvalitní?

Od: zabkag® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,ctěla jsem se zeptat podle čeho se vybírá kvalitní plovoučka?Měla jsem za to,že jdyž je psáno,že je 7 nebo 8mm,tak čím víc,tak je kvalitnější,ale prý to tak není..DíkyGábi

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Předpokládám, že píšete o laminátové plovoučce... ;)

Primární je kvalita krycí (povrchové) folie - zejména odolnost proti mechynickému poškození otěrem, a odolnost nosné vrstvy proti vlhkosti a ´prošlápnutí´ (výrazně lepší jsou podlahy, kde je nosná vrstva HDF, než třeba prachotříska).

doplněno 26.07.12 15:02:

Poměrně slušný popis různých kategorií laminátových podlah je tady: istavitel.cz/...

;)

doplněno 26.07.12 18:39:

Neodvážím se tvrdit, že ve stavebních super-hyper nenabízí ´kvalitní´ podlahy vůbec - ale "ty co bývají v akcích"bych spíše vynechal... ;)

Spíš si zajděte do speciálky a nebo, lépe, najděte podlaháře, který se živí více prací (pokládkou), než prodejem krytiny - ten poradí nejlíp.

hodnocení

Děkuji za odpověd a prosím ještě jsem se chtěla zeptat jestli jsou kvalitní laminátové plovoucí podlahy třeba v Obi,Hornbachu?Prostě ty co bývají v akcích a tak...Díky

olaf71*
hodnocení

0x

tak dá se vycházet z toho, že čím silnější, tím by mohla být lepší. jinak je potřeba sledovat na štítku označení zátěže. Tady je odkaz na slušný popis. plovouci-podlahy.org/...

hodnocení

0x

ale vetšinou to tak bývá v síle je kvalita a únosnost, nebo myslíte že 6MM může být lepší než 8MM . . . podle mě ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]