Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Zajímalo by mě jestli je normální jev viz. foto. Ty ďolíčky jsou velikosti špendlíkové hlavičky (některé i menší). Na každé dlaždici 33x33 je jich tak 100. Ze stoje to není vidět, jen při shrbení se. Mám ale obavu, že až bude dlažba položená tak do těch teček zaleze spárovačka a už to půjde vidět hodně. Máte někdo s tímto zkušenost. Mám dlažbu reklamovat? Koupuil jsem ji už před necelým půl rokem a všiml jsem si toho až teď co se chystáme pokládat. Koupeno v jednom našem hobymarketu. Dlažba je od polského výrobce.
Pokud je i povrch ´ďolíků´ pokryt glazurou (z fotky to, bohužel, nejde dost dobře poznat), nic se neděje - spárovačka se na hladkém povrchu grazury neudrží. Otázkou je, zda je takovou vadu možno reklamovat - konkatujte, případně, prodejce s jednou dlaždicí ´v ruce´.
Pokud ale v těch místech glazura chybí, je to jednoznačně vada a nebyla-li např. právě pro tuto vadu poskytnuta sleva, je todůvod k reklamaci ´jako vyšitý´...
doplněno 26.07.12 13:49:Ano - jedna z možných příčin je vypalování nedostatečně vyschlého střepu (nebo špatně nanesená - napěněná, glazura). Reklamace - záruční doba je ze zákona 24 měsíců, takže půl roku od koupě nehraje roli - a dlažba s takovouto vadou je k ničemu - nasakuje tekutiny, špiní se, může praskat. Vraťte ji...
Pokud se nejdnalo o nějakou jasně uvedenou podřadnou jakkost, tak ji reklamujte. Je to výrobní vada.
Nákupčí marketu o tomto celkem jistě věděl.
Čeští obchodnci už by si měli konečně uvědomit, že jim neprojde všechno.
Děkuji za reakci. Byla to normální I. jakost bez jakékoliv slevy. Asi 330 kc metr. Jen mám obavu že to je už půl roku.
Tak přesně takovou (ne stejnou, ale s těmi samými dolíčky) jsem koupila již v roce 1983 a byla to II. jakost. Tenkrát nebylo z čeho vybírat a tak jsem byla ráda za to, co jsem sehnala. Nedavno jsme ji teprve vyhazovali. Udělá to přesně to, že se ty "dírky" zanesou nečistotami a při běžném úklidu to z toho nedostanete a vypadá to celkem divně, a to jsme tam toho neměliu ani tak moc, jakl píšete.
Jednoznačně reklamovat - II. jakost! (Nebo velkou slevu, pokud jste s tím smířená a položíte je.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.