Nejste přihlášen/a.
Cena architekta - Dobrý den, vlastním polovinu rodinného domku, druhou polovinu má moje máma. Máma v domku bydlí sama a rozhodly jsme se, že bych se k ní přestěhovala s přítelem za předpokladu, že uděláme dvě bytové jednotky. Druhá bytová jednotka by (podle našich úvah, bez konzultace s odborníkem) mohla být v přízemí, které je do poloviny zapuštěno do země. Je to takový náš sklep, dílna. Je to velké stejně jako byt v prvním patře. Chtěla bych oslovit odborníka, někoho, kdo nám v první chvíli řekne, jestli by to vůbec šlo a v druhé, pokud ano, udělal návrh místností apod. . Zajímalo by mě, kolik taková konzultace asi stojí, případně, kolik stojí architektonický nákres, jak by byt mohl vypadat. Dále jsem se chtěla zeptat, jestli architekt, kterému toto zadám může i odhadnout, kolik taková přestavba bude stát. Můžete mi prosím poradit? Případně jaké kroky mám podniknout? Předem děkuji za info, pěkný den...
architek neřeší dům příliš z hlediska statiky a provádění návrhu, ale z pohledu designu a stylovosti, jeho návrh může být pěkný a moderní, ale díky technické náročnosti a složitosti realizace neskutečně drahý, opravdu. Oni na výdaje spíše nehledí. Volte zadání studie úprav projektantovi, který vám za pár tisíc udělá dva návrhy variant řešení Vašeho domu. Nebude se jednat o projekt ale nákresy úprav dispozice pouze v přehledovém měřítku cca 1:100 (1cm = 1m).
Pro tyto věci spíše kontaktujte projektanta stavaře než architekta...je to vhodnější.
Cena práce projektanta jak kde..., v dnešní době již od 200-250Kč/hod.
Odhadnout se cena přestavby dá, ale přesněji to vyjde regulérním rozpočtem dle prováděcího projektu..to zpravidla stavař nedělá (a ani architekt), ale zadává externímu rozpočtáři.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.