Nejste přihlášen/a.
Pořebuji zasklít okno, kde je místo tmelu gumové těsnění. Mám uříznuté sklo se stejnými rozměry jako bylo původní.
Nevím jak ho zasadit - jestli na to není nějaká finta. Jestli dát těsnění do rámu a pokusit se namačknout sklo nebo
dát těsnění na sklo a zamačknout to jako celek. Děkui za radu.
Dobrý den, standardně se nezabývám touto technologií zasklení, ale vzhledem k mým zkušenostem i v automobilovém zasklívání, kde se okna vkládala do rámu i s gumou, tak vím, že se to řešilo následovně:
Kolem okna se navléklo gumové těsnění, hrana rámu se vymazala nějakým krémem (zřejmě pro snadnější vklouznutí gumy do rámu) a prostrčilo se lanko (zřejmě nějaký vlasec nebo pevný provázek) tak, aby jeden konec byl z jedné strany a druhý z druhé strany rámu. Následně se přiložilo sklo s těsněním k otvoru rámu a taháním toho lanka směrem do místa, kam má sklo "usednout," se docílilo toho, že guma podle lanka vjížděla do rámu. Ve chvíli, kdy se dotáhlo lanko (vnější konec) až k těsnění, zvenku se opět vytáhlo tak, aby se mohlo pokračovat ve vkládání. Rozdíl v tahání lanka zvenku či zevnitř je takový, že když chcete okno usadit (tedy tahání zevnitř), tahá se ne na jednom místě, ale nýbrž např. ve směru hodinových ručiček. Kdežto vnější konec lanka se právě tahal na jednom místě zpět ven. Snad jsem to napsal srozumitelně
Díky za super odpověď. Šlo to jako po másle. Škoda, že se to už takhle nedělá (alespoň to tvrdili sklenáři, kterým jsem volal a kteří mi nechtěli nic říci). Zdá se mi to rychlejší nežli tmel a pro okna u kolny nebo sklepa gum. těsnění bohatě stačí.
Automobilová skla (viz předchozí odpověď) jsou asi pružnější a těsnění dokonalejší, tam se finta s provázkem uplatní. Tady stačilo zatlačit s citem na těšnění. Díky i za tuto odpověď.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.