Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím vyčistit boty

Od: atrama® odpovědí: 3 změna:

Milý rádcové, potřebuji poradit, čím odstranit zažranou červeň z antuky z bílých, sportovních bot. Vyprala jsem je ve Vanishi na skvrny, trochu to pustilo, ale nic moc. Je to špinavé z kurtů z Chorvatska, jsou to nové boty, tak bych to ráda vyčistila. Napadl mě odbarvovač, ale jsou tam barevné nášivky, tak mám strach, aby to nepustilo také. Děkuji za rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Znečištění antukou je zaprášení - tedy nepomůže žádný Vanish ani odbarvovač *zed* ... Vůbec žádná chemie... Resp. až potkáš chemii, která odbarví cihlu, pak snad...

Boty je potřeba namočit a proudem vody zevnitř prach vyplavit... Před původním namočením by pomohlo boty důkladn vysát, ale na to už je pozdě...

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Zkuste CIF nebo písek na nádobí...

bambula*
hodnocení

0x

Textilní cvičky se vždycky bílily štětkou s vápnem! Doporučuji jít do modelářských potřeb nebo do potřeb pro malíře obrazů a koupit si malou flaštičku nějaké vodoodolné barvy a štěteček a tupováním štětečkem fleky zabarvit!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]