Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem,
chtěla bych se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenosti se zásuvkami a vypínači zakoupenými v polsku. Někdo říká, že je to stejný, někdo by je radši nekoupil a dal by přednost českým, ale ty se pohybují od 100 korun vic a přece jen v polsku je to o kapánek levnější a tak přemýšlíme, kde je koupit. Předem moc díky za každý názor.
Není důležité, kde je koupíte, ale jaká firma je vyrábí. I u nás lze koupit spoustu levných typů, které se rozpadají už při montáži. Osobně zákazníkům doporučuji výrobky čeké firmy ABB. Je to dobrý kompromis mezi kvalitou a cenou. Stojí sice přes sto korun, ale zase vydrží. Pokud ale chcete jezdit do Polska každý rok pro nové, je to jen Vaše volba. Tím nechci výrobky nakoupené v Polsku nijak hanit, nepíšete ani značku zásuvek, třeba jsou to zrovna ty "naše", jen za nižší cenu...
Ať tě to ani nenapadne! Koupil jsem z nouze několik polských zásuvek - na prodlužovák, i na zeď s víčkem a při utahování šroubků - ať už na na lanku 0,75 mm2 nebo drátu 2,5 mm2 se mi normálně kontakty zkroutily jak kdyby byly z alobalu. Je to šíleně ošizený drek, kontakty ze slaboučkého plechu, málo - spíš vůbec nepruží a vidlice(zástrčka) se v ní viklá a hrozí vypadnutí.
Nakonec jsem je po delším mordování kontaktů teda použil,
ale na nejpodřadnější použití. Zatížit jí vyšším proudem tak se určitě teplem na přechoďáku roztaví.. O vypínačích si taky nedělám iluze. Nikdy víc mi ti do baráku nesmí. To radši prolezu smeťáky a ruiny a vyberu kvalitní starou "za bolševika".
Koupil jsem je u nás v elektře. netřeba jezdit do Polska.
No před časem jsem měl asi stejný názor jako většina tu většina odpovídajících že co je z Polska to je šunt. Ale až do doby než jsem tam zajel a zrovna vypínače zn. Schneider jsem tam nakoupil asi o třetinu levněji než u nás. O kvalitě této značky nemám pochyb, ať je koupím kdekoliv! Dále jsem tam koupil na rekonstrukci provozovny vypínače a zásuvky levnějšího výrobce Simon, jsou nainstalovány přes rok a nemám s nimi sebemenší problém. Samozdřejmě se tam dají koupit i šunty, které koupíte i u nás, jen za vyšší cenu..
Pokud myslíte třeba zásuvky Unica, tak to je taky kvalitka k pohledání, už jsem zde někde svůj názor prezentoval, nebudu se opakovat...
... nemluvě o nestandardních zásuvkách TV/R/SAT...
Schneider Electric je dobrá značka, ale jak už to bývá, má taky svoje kostlivce ve skříni...
Unica je hlavně designovka, není tak robustní a na její montáž si člověk musí zvyknout.
Určitě bych je nepasoval do role Polských šmejdů - Schneider je velký francouzký korporát a i kdyby se např. Unica v Polsku vyráběla, určitě tam existuje kontrola kvality. A to že jsou v Polsku k dostání levněji než u nás, je jen věcí obchodní politiky...
Jinak nechci škatulkovat a prohlašovat, že všechno Made in Poland je krám a šunt, ale bohužel statistika mi moje přesvědčení lehce vyvrací
Mě by to tedy za ten požár nestálo...
Uvedené přístroje jsou prostě II. kategorie, nabízející se nízkou cenou nezkušeným kutilům.
Je to stejné (jak pravil hop), jako ta z nouze cnost co se nabízí v hobbymarketech.
Koupila by jste si v hobbymarketu nářadí, které by Vám mělo mnoho let denně a spolehlivě sloužit?
S těmito zásuvkami a vypínači to bude podobné.
Je to tak jak píše hop. Já osobně dávám ruce pryč odevšeho kde je napsáno Made in Poland. Krom bonbonů Krowka, jsem neviděl kvalitní polský výrobek, vždy se ten levný šunt řádně prodražil. Naposledy jsem si naběhl právě s rámečkama pod vypínače. Týden po namotování jich polovina praskla. Když jsem je sundával tak jsem si teprve všimnul toho kouzelého nápisu Made ... Kupoval jsem je v česku. No pšonsko zase nezklamalo, kvalita Franto podrž to já jdu pro peníze.
a co tohle, nekdo zna, ma nejakou zkusenost? nasla jsem to na livingu, a pry by to melo byt ok... elektro-plast.com.pl/...
Konkrétní zkušenost nemám, nicméně mi to trošku připomíná křápy, která nabízejí i naše hobbymarkety. Já bych to raději neriskoval, pokud to půjde namontovat a bude fungovat delší dobu, dá se asi mluvit o štěstí...
Třeba Swing od ABB stojí už kolem 60,-Kč elektrosidlo.cz/... Pár jsem jich už namontoval a super. Strojky zásuvek/dvojzásuvek jsou naprosto stejné jako u vyšších řad ABB a přesto stojí i méně jak polovinu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.