Nejste přihlášen/a.
Potřebuji poradit. Jsem spoluvlastník 2/3 domu, který není rozdělen protipožární zdí. soused . který vlastní 1/3 nám nechtěl povolit plot. Jelikož potřebuji jeho souhlas , tak z výstavby sešlo. Dnes soused rozdělal střechu bez mého vědomí.Poraďte co mám dělat_ Podotýkám, že né celou, ale jen tu část nad kouskeo svého bytu. Krytinu dává plech místo eternitu.
díky za odpověd
Rada ode mne zadarmo: pokud se nedohodnete se sousedem, raději se odstěhujte. Já jsem to tak udělala. A to jsem tam bydlela 40 let a on "jenom" 10. Ale teď vážně, protože jsem to sama řešila a informovala se. Výměnu eternitové střechy musí dělat specializovaná firma za velice přísných pravidel. Žádné shazování tašek dolů, ale pěkně do obalů přímo na střeše a likvidovat jako nebezpečný odpad. Můj "bývalý" soused to dělal "načerno". A nikdo mi nepomohl - ani příslušný úřad. A to mi tašky padaly až na zahradu. Přeji pevné nervy!
On potřebuje také od Vás souhlas a pokud mu ho nedáte je to práce na černo a určitě potřebuje i souhlas a povolení stavebního úředu nebo příslušného úřadu...
doplněno 15.11.08 18:49:Já vím,že je to na ohlášení a to ohlášení se dává na stavebním úřadě...nepíši tu o tom,že musí mít stavební povolení...
doplněno 15.11.08 19:37:Dobrá budeme to brát špatnou formulací.Pokud dá někdo ohlášení nebo žádá o stavební povolení,tak další nájemníci musí být obeslání dopisem.
Výměna střešní krytiny je na ohlášení, nikoliv na stavební povolení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.