Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvápnění bojleru Junkers ST 120

Od: gerrik* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, nemá někdo zkušenost s odvápněním/čištěním nepřímo ohřívanému bojleru Junkers ST 120? gas.cz/...

Mám na mysli kudy se do něj dostat, kde má víko? Když nakouknu pod kryty, tak je celý jakoby zabalený v pěně *nevi* Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak opravdu tento zásobník čistící otvor nemá...ten má pouze verze -2EB.

Návod máte zde:

junkers-cz.resource.bosch/...

gerrik*
hodnocení

Díky, a co to tedy znamená? Zahodit a koupit nový? U nás je dosti tvrdá voda, vím že za dva roky jsem z elektrického Tatramatu vytáhl kbelík a půl kamene. Tento se nečistil nikdy, takže bude do půlky plny kamene :(

Bud zkusit proplachnout a vycistit napr. pres otvor s anodou...nebo jeste lepe upravit vodu tak aby nebyla tak tvrda. Filtry na zmekceni vody stoji rozhodne mene nez novy bojler.Pripadne pri nakupu pristiho ohrivace koupit typ s cisticim otvorem.

hodnocení

0x
Ted se nedostanu k podrobnym vykresum..
Nicmene jste si jist, ze tento ohrivac cistici otvor ma? Tyto mensi ohrivace casto cisticim otvorem vybaveny nejsou.
Zitra se v kancelari podivam, pokud Vam to do te doby s jistotou nekdo nerekne.

gerrik*
hodnocení

Já právě ten čístící otvor nikde nevidím, alespon ne zběžným pohledem. Zas si říkám že někudy tu spirálu museli dostat, ne? Díky za nakouknutí do dokumentace

Ta spirala se tam dava jinak..k tomu cistici otvor netreba.
Zitra se podivam a dam vedet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]