Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vystěhovat trvale přihlášenou osobu

Od: turi* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den. Můžete mi prosím pomoci s vyřešením následující situace mého bratra? Ten bydlí v bytě, který má v osobním vlastnictví. Před několila lety se k němu přistěhovala přítelkyně, souhlasil i s jejím přihlášením k trvalému pobytu. Nyní se však rozešli, přítelkyně ale odmítá bratrův byt opustit. Při dotazu na obecním úřadě je údajně možné z trvalého pobytu odhlásit pouze osobu, která s tímto bude souhlasit, případně nějakou dobu byt neužívá. Žádná tato situace určitě v dohledné době nenastane. Bývalá přítelkyně navíc ani v této situaci nepřispívá na placení nájemného a inkasa. Prosím vás o radu, jak tuto paní "přinutit" k vystěhování. Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Mám pocit, že na obecním úřadě mají naprostou pravdu. Když se dotyčná osoba sama neodhlásí, bude težké ji dostat pryč. Neplacení nájemného a inkasa můžete řešit jako občansko-právní spor, nic jiného mě nenapadá.

paja*
hodnocení

3x

Bohužel Petr má pravdu, půjde to jen soudní cestou. Tady máte ještě odkaz ohledně této problematiky jsou tam i formuláře.

kr-vysocina.cz/...

hodnocení

0x

Zadejte do zdejšího vyhledavače TRVALÉHO - toto téma zde již několikrát bylo. Myslím, že najdete odpověď na svůj dotaz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]