Nejste přihlášen/a.
Již čtvrtým rokem denně vařím v tohle tlakove-hrnce.heureka.cz/.... Jistě se vyrábí již novější modely, ale já bych neměnila.
Tlakové hrnce používám přes třicet let. nikdy jsem neslyšela a také nezažila, že by se musel sundávat z plotýnky a že by neustále pískal, jak píší v nabídce hrnce, v odpovědi od uska. Prostě snížím teplotu plotýnky na takový bod teploty, který je nutný k tomu, aby hrnec nebyl zbytečně přetlakovaný a nevypouštěl páru nonstop. Ale to snad už dnes každý ví, a navíc je to polopaticky napsáno v návodu k užívání tlakového hrnce. Já jsem pětadvacet let užívala hrnec od značky "SEB", ale protože jsem nyní koupila indukční varnou desku, musela jsem si koupit jiný henec, protože ten můj starý nebyl kompatibilní. Koupila jsem si "Tefal Clipso", a jsem s ním nevýslovně spokojená. Minimální spotřeba elektřiny, velice jednoduché ovládání. Tedy zavírání a otvírání. Do tří minut je hrnec natlakován a pak snížím teplotu na minimum. Posílám foto pokličky, nemá cenu fotit celý hrnec. Koukněte se na tuto značku.
suzynom - vybrala jste si z heureky odpověď s vadným zbožím. Mrkněte na kladné odpovědi. U el. tlakáče nic z plotýnky nesundáváte, neregulujete el. plotýnku, prostě si zmáčknete program a hrnec vaří. Ale tohle tazatel určitě ví, když se zajímá o značku elektrického tlakáče, ne obyčejného tlakáče na plotýnku.
Usko, vůbec jsem nehledal žádné recenze. Pouze jsem klikla na Vámi zaslaný odkaz. A tam je to, co jsem psala. To, co jsem napsala, říká prodejce elektrických hrnců, asi aby prodal svůj produkt. jen jsem napsal své zkušenosti s jiným hrncem a také tlakovým. trvám na tom, že jsem nikdy nemusela hrnec snímat z plotýnky, nebo že bych musela u něho stát a neustále regulovat sílu plynu. Schválně si sama přečtěte co píše prodejce v odkaze, který jste poslala. je to hned v prvním sloupečku. Zdravím. S.
doplněno 09.01.14 19:22: Z toho co píšete mám pocit, že jste zase nerozuměla mé odpovědi dobře. Už se to stalo jednou. Ale nevadí, já si zvyknu...
U papiňáku bych šla do ocele. Všimněte si, že veškeré tlakové nádoby (bojlery, nádrže ve stavebnictví) se velmi často z ocele vyrábí a není to náhoda. Ocel (nerez) má nejlepší poměr všech požadovaných vlastností. Materiál ale může být i anodizovaný (povrchově upravený) hliník. Hi-tech materiály, jako titan, už jsou vcelku zbytečné. Teflon není potřeba, časem se opotřebuje a proti připalování je důležitější u pánví.
Co se týče elektrického tlakového hrnce, tak počítejte, že je složitější a potenciálně poruchovější, ale jeho obsluha je snazší. Má elektrický indikátor tlaku, snadno (často automaticky) se reguluje varný tlak uvnitř, spotřeba energie není vysoká, ale je dražší. Oba systémy jsou především o osobních preferencích. Vybrat si musíte hlavně hrnec, který dokážete dobře ovládat. Pokud se cítíte technicky zdatnější, poradíte si s elektrickým hrncem, pokud ne, zvolte raději klasiku (na plynové/elektrické sporáky).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.