Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Modrá skalice do bazénu

Od: nadka1* odpovědí: 6 změna:

Dala jsem do 10m3 bazénu asi 6velkých lžic modré skalice pro potlačení řas, což mi poradila prodavačka u nás v obchodě a teď jsem se dočetla, že se už nepoužívá protože je jedovatá. Dá se nějak zrušit nebo musím bazén vypustit? Koupou se v něm vnučky, ale po aplikaci jsem je tam naštěstí nepustila. Poradí mi někdo co s tím? Děkuji předem.

Modrá skalice do bazénu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Modrá skalice do bazénu se používá proti řasám i v současné době, ale daleko v nižším poměru.

mowla*
hodnocení

2x

Můžete si koupit tester na kvalitu vody v bazénu, mimo jiné i na koncentraci skalice.

Domnívám se, že se šesti polévkovými lžicemi skalice jste koncentraci poněkud přehnala, na druhou stranu není toto množství v deseti kubíkách nebezpečné na kůži (mohlo by vadit při spolykání většího množství vody, jedno loknutí taky nevadí - takže záleží, jak jsou vnučky rozumné).

Dále - pokud máte tvrdou vodu, je pravděpodobné, že došlo k vysrážení mědi (dále nerozpustný uhličitan).

hp*
hodnocení

2x

Nemusíte mít strach, mnoho desetiletí se modrá skalice používá na úpravu bazénové vody. V doporučených koncentracích to neškodí. Jinak skalici používají běžně všichni výrobci "bazénové chemie". Doporučené dávkování je 4gramy na 1m kubický vody. Zdravím

nadka1*
hodnocení

Děkuju moc za všechny odpovědi:)

janna*
hodnocení

0x

Dobry den,modrou skalici jsme do bazenu pouzivali leta driv ani nic jineho nebylo koupali jsem se cela rodina deti a kamaradi deti a vse o.k.do nedavna jsem ji porad pouzivala...ted jsou jine pripravky-drazsi-tak modra skalice se nepouziva. Neverim,ze je skodliva...dnes to zitra zas todle... pijte mleko-nepijte mleko atd...*cteni* neresila,bych to ja ne,ale vy...?

hahanaj*
hodnocení

0x

no dříve se hodně modrá skalice používala spolu se savem do bazénu - ...ale vzhledem k tomu, že se tam budou koupat děti a mohly by se napít - nevím nevím ...asi bych to neriskovala - škoda- měla jste se poradit dřív...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma modrá skalice do bazénu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]