Nejste přihlášen/a.
Jak je to s přepsáním elektroměru a plynoměru na jinou osobu?
Pokud např.chci aby od nového roku již tyto technické služby platila jiná osoba,kdy nejpozději musí nový odběratel sepsat smlouvu o přepis?
A musí se chodit osobně na sídlo firmy?
elektřina - eon ,plyn -RWE
Asi před 10 dny jsem nechávala přepsat plyn (RWE) z bývalého manžela na sebe.
Nejjednoušší by bylo, kdybychom se na jejich kontaktní místo (seznam míst je na stránkách RWE) dostavili oba. To se nezadařilo, takže jsem si tam přivezla:
plnou moc podepsanou manželem (stáhne se na stránkách)
návrh na ukončení smlouvy podepsaný manželem (stáhne se...) s výrobním číslem plynoměru a stavem plynoměru
výpis z katastru (stačí z internetu), kdo je majitelem nemovitosti, případně jeho souhlas s převodem
samozřejmě občanský průkaz
všechny náležitosti mi napřed nadiktovali na informační lince RWE a všechno je i dost podrobně popsáno na stránkách RWE.
Existuje i korespondenční přepis, prý vyřízení trvá déle.
Asi do 14 dnů od přepisu mám dostat info o přeplatku, ten pak ještě přijde na složence bývalému manželovi, prý do 3 týdnů od přepisu. Srpen už údajně bude veden na moje jméno. Celé jednání (Brno Olympia) trvalo asi 30 minut.
Přepis elektřiny (e.on) byl výrazně jednodušší, už ale podrobnosti nevím.
"výpis z katastru-(stačí s internetu)"
Máte na mysli jenom že si najedu na stránky nahlizenidokn.cuzk.cz/... ,najdu si ten můj konkrétní byt kdo je jeho vlastníkem a zkopíruju?
Ono to nemusí být nějakej papír s podpisem a razítkem od městskýho úřadu?
Ano. Já si sice vytiskla stránku s rodinným domem, ale teď jsem si na těch stánkách ověřila, že stejně vypadá i stránka na byt v osobním vlastnictví.
Jeden pokus o převod jsem plánovala ještě v době, kdy byla vlastníkem domu moje maminka. Tehdy by mi byl býval stačil tento výpis z internetu doplněný krátkým maminčiným písemným souhlasem, že s převodem jako vlastník nemovitosti souhlasí.
Teď momentálně mám před sebou jen dotaz z 23:22, takže nevím a nepamatuji si, jestli jste majitelem bytu nebo nájemník. Omlouvám se. Pokud jste nájemník, měl by podpis připojit majitel bytu.
Ověřte si to na jejich zákaznické lince. Se zákazníkem, natož budoucím, jednají velmi slušně.
doplněno 31.07.12 23:46:Případný souhlas majitele nemovitosti (a tedy asi ani bytu) prý nemusí být úředně ověřen.
doplněno 01.08.12 12:06:k doplňující otázce:
Kontaktní místo jsem navštívila 12. 7. Na nově uzavřené smlouvě mám v kolonce Požadované datum zahájení dodávky napsáno 16. 7., s poznámkou, že datum se může změnit z důvodů navazujících procesů.
Nevím, co jsou navazující procesy, netrvala jsem na datu 16. 7. Zřejmě to nějak vyplynulo z požadavku "co nejdříve".
Další týden jsem dostala vyúčtování s informací o výši přeplatku. Ve zúčtovcím období uvedno konečné datum 15. 7. Výslovně jsem žádala zaslání na svou adresu, jinak by zřejmě zaslali na adresu bývalého manžela, tedy dřívějšího zákazníka. Přeplatek se zasílá složenkou na adresu bývalého zákazníka. Pošta nikomu jinému peníze nevydá.
Pak se ještě stalo, že možná mým opomenutím, nebo pomalou administrativou, mi z mého SIPO byla stržena měsíční záloha ještě za červenec. Opět řeší RWE složenkou, opět na adresu bývalého zákazníka.
Pak jsem ještě v bance zrušila trvalý příkaz na staré SIPO. Platbu záloh z nového SIPO, zřízeného již dříve, jsem uvedla již 12. 7. při návštěvě kontaktního místa.
Takže jakési shrnutí - navštivte kontaktní místo koncem října a domluvte se na přesném datu.
Ať se to podaří!
bimbam: děkuji za odpověd. Ještě bych si dovolil jednu otázku viz můj poslední příspěvěk.
Nevzpomínáte si k jakému dni ste ten přepis udělali? Jestli se to musí vyřídit dříve než dojde k přepisu a nebo jde přepis udělat zpětně?
Tedy když chci abych platil plyn od 1.11. tak to musím vyřídit ještě před tímto datem a nebo se to vyřizuje hned začátkem měsíce listopad?
Nyní jsme řešili po zemřelém otci. EON má na svých stránkách vše přehledně a pochopitelně, něco se dá i elektronicky ale většinu chtějí písemně a buď poštou nebo dát na podatelnu -pokud je u vás v místě. Pak z Eonu příjde jednomu vyučtování a novému zákazníku smlouva k podpisu , tu podepíše a pošle na uvedenou adresu v ofrankované obálce co Eon dodá. (trvá to cca 3 týdny) ale cca 2 měsíce pak trvá než se platba objeví v SIPO takže vznikne 1-2 měcíc bez platby. Eon má velmi dobrou info linku a to jak telefon tak i email, zeptáte se a do 2 dnů máte odpověď. RWE nevím, otec měl od Eonu i plyn a tak postup byl stejný jako s elektřinou.
Takže u eonu u elektrřiny už to mám zjištěný,tam se to opravdu sepisuje až v den a nebo po datu změny odběratele.
Ale u RWE u plynu to nějak nechápu. Pochopil jsem z toho že pokud chci aby od 31.12. to bylo psaný na někoho jinýho,tak je to ideální poslat v půlce prosince a napsat tam datum změny odběratele 31.12. Pochopil jsem to dobře? viz .poslední věta z citace :
POSTUP PRO PŘEPIS SMLOUVY KORESPONDENČNĚ zasláním písemné žádosti na adresu RWE:
V případě přepisu korespondenčně je zapotřebí zaslat níže uvedené doklady a formuláře:
Původní zákazník:
- Žádost o přerušení dodávky a návrh na ukončení smlouvy
Nový zákazník:
- Žádost o připojení k distribuční soustavě,
- Smlouva o sdružených službách dodávky plynu
- doklad o vlastnictví - nájemní smlouvu (jste-li nájemcem bytu), výpis z katastru nemovitostí, kupní nebo darovací smlouvu
Formuláře Žádost o přerušení dodávky a návrh na ukončení smlouvy, Smlouva o sdružených službách dodávky plynu, Čestné prohlášení a Plná moc naleznete zde: rwe.cz/...
Formulář Žádost o připojení k distribuční soustavě na rwe-gasnet.cz/...
Veškeré podklady pro přepis smlouvy je zapotřebí zaslat na adresu:
RWE Zákaznické služby, s. r. o.
Plynární 6
Oddělení komplexních požadavků
702 72 Ostrava
Všechny dokumenty a vyplněné formuláře doporučujeme zaslat společně v jedné obálce.
Pokud původní a nový zákazník zašle doklady zvlášť, čekáme po obdržení první zásilky 5 pracovních dnů na doručení materiálů druhé strany. Pokud není lhůta dodržena, není žádost o přepis akceptována.
Datum přepisu uveďte, prosím, datum odeslání + 7 dní. To znamená, že pokud např. budete dopis odesílat 20. Je nutné uvést datum přepisu 27. Přepis ke zpětnému datu nelze provést.
Přepis se provádí až PO datu změny, uvede se stávající stav xxxměru ke dni změny, distributor pak Vám pošle závěrečné vyúčtování, novému zákazníkovi zase smlouvu s počátečním stavem a případnými vyměřenými zálohami...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.