Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce studny

Od: jimmyfloyd* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den.

Chtěl bych nějak zrekonstruovat studnu, studna je obložená opukou a planují jí použít dále do budouctnosti,

jak byste mě poradili s opravou?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

2x

obložená z venku, nebo uvnitř? pokud myslíte zevnitř, tak se dá kámen rozebrat a použít skruže, ale je to nebezpečné, hrozí zával.

jimmyfloyd*
hodnocení

uvnitř, co jsem to měřil tak jsem zjistil na 5 metrech hloubky studny je nejmenší světlost 134cm a skruž se světlostí 100cm má podle tloušťky stěny (9,12cm) mě to dělá rezervu 10 čísel.

tak by to šlo tam prostě narovnat do té původní ne?

šlo by to udělat takto? po každé položené skruže by se ten rozdíl dosypal nějakým kamenivem? aby třeba za 20 let nezačal propadat terén kolem studně?

olaf71*

já osobně bych v tom neviděl problém

jimmyfloyd*
hodnocení

a dole tak půl metru když jsem vyčerpal vodu tak to protejkalo tou opukou po stranách , nezamezím tou skruží přítok vody nebo respektivě neomezím?

olaf71*

viděl jsem studnu,cca. 4m. hlubokou, kde přitékala voda mezi zkružemi. pokud by byl v prostoru mezi skruží a opukou např. vypraný kačírek, tak ta voda projde skrz i mezi spárou ve zkruži. beru to tak teoreticky.

jimmyfloyd*
hodnocení

neptám se pouze tady , a máš naprostou pravdu

jimmyfloyd*
hodnocení

tím pádem uzavírám tuto diskuzi , olafovi děkuji za ochotu , a max. co mohu že jsem ti označil dobré odpovědi

robin1*

Trochu mi uniká důvod vložkování studny, pokud se tedy opuka nerozpadá

doplněno 25.07.12 08:15:

Já bych to řešil tak, že bych přezdil pouze vrchní část studny, tedy třeba 1m pod úroveň terénu.

jimmyfloyd*
hodnocení

od vrchu se začíná bortit, a na jaře se na pozemku bude stavět nový barák ,

jimmyfloyd*
hodnocení

nebudu dělat věci na půl

robin1*

Tak si postavte novou studnu, když nechcete dělat věci napůl, neboť vyvložkování kamenné studny skružemi jenom proto, že ji neumíte opravit nic jiného není:-P

jimmyfloyd*
hodnocení

víte ho... jak to v té studni vypadá tak nedělejte chytrého! tohle mám nejraději chytráci,

jak asi vopravit studni když se bortí? postupně rozebírat a lepit to do kupy? jeden rok udělám kousek a za rok budu dělat další?

tyhle rady si srčte do ...

robin1*

Já nedělám chytrého, žádal jste rady a té se Vám dostalo, kdyby jste si třeba přečetl normu o studnách tak by jste zjistil, že Vámi preferované řešení je v rozporu hned z několika body normy, bohužel pro Vás a Vaše okolí se tyto body zrovna týkají znečištění spodních vod. Právě proto jsem Vaše řešení považoval za polovičaté. Ostatně asi víte, že studnu nesmíte opravovat svépomocí, a předpokládám, že Vám každý rozumný studnař Vaši tezi rozmluví, a pokud se tak nestane naštěstí nejste můj soused tak mi to může být jedno. A pravdu máte rovněž v tom, že okud to přezdít neumíte, tak nemá cenu aby jste se do toho vrtal. Ono někdy deset teoretiků co nikdy nedrželi kámen a lžíci v ruce nedá to co jeden praktik. A hlavně se nerozčilujte to Vám nepomůže*stop*

doplněno 26.07.12 21:24:

Jj to jsou argumenty do diskuze

jimmyfloyd*
hodnocení

máš to marný strejdo, nikdo ti ten kladnej hlas nedá

moto*
27.07.12 08:11

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]