Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej nemovitosti

Od: ivca235* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,jsem majitelka nemovitosti (po prarorodičích), kterou jsem nabyla ještě před sňatkem. Zajímalo by mne, pokud bych tuto prodala a chtěla koupit menší, jestli i nadále bych mohla být jen já majitelkou nebo bych potřebovala nějakou smlouvu mezi mnou a manželem, že souhlasí s tím, aby tato byla napsána jen na mne nebo automaticky musí jít do společného vlastnictví manželů. Děkuji za odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

karjala*
hodnocení

1x

Ono tu smlouvu ani nepotřebujete. V případě rozvodu byste prokázala, že peněžní prostředky získané prodejem nemovitosti, kde jste byla výhradním vlastníkem jste použila na nákup nové nemovitosti. Výhradním vlastníkem v katastru být můžete, ale pokud by do toho manžel rejpal a prokáže, že jste byli v době nabytí nové nemovitosti manželé, tak výhradní vlastnictví moc neřeší. Ale pokud k tomu ještě doložíte použití prostředků z prodeje nemovitosti vlastněné pouze Vámi, pak byste měla být bez starostí. Smlouvou to taky řešit můžete, ale co si budeme povídat, smlouvy mezi manžely nejsou uplně jednoduché a uplně vždy přijímány bez emocí...

S tím (s těmí emocmi) lze jen souhlasit. Na druhou stranu v teoretickém případě rozvodu a nespolupráce by těch emocí bylo asi ještě víc.

mowla*
hodnocení

0x

Pro případ hypotetických budoucích sporů bude lepší s manželem sepsat smlouvu - i když nic nebrání tomu, abyste v katastru (LV) byla zapsána pouze vy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]