Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jádrová omítka - perlinka; ventil PPR potrubí

Od: stavaramater odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

povedla se mi hodně velká bota - při nahazování jádrové omítky jsem nevím proč nejdřív na zeď přichytil perlinku, na tu "naházel omítníky"...jelikož jsem si ještě říkal, jak blbě na té perlince jádro drží, tak jsem udělal jednu várku omítky řidší a na perlinku jsem ji natáhl hladítkem v tenké vrstvě. Perlinka pak už držela a nahazovat šlo bez problémů. Nicméně mi něco pořád nehrálo...tak jsem začal po návratu z chalupy gůglit a samozřejmě perlinka se dává až na jádro a lepí se lepidlem :( No stalo se, otázka je - spadne to za nějaký čas samo nebo by to mohlo držet? Je to koupelna.

Druhý dotaz je ohledně ventilu - na potrubí PPR bych potřeboval "něco", díky čemuž bych ovládal ventil "za zdí". Našel jsem jen ventilové prodloužení přímé ekoplastik.cz/... u nás nikde nemají a stejně je asi krátké, lze to řešit nějak jinak? Ovládání potřebuji viz obrázek i47.tinypic.com/... proč to musí být takhle je na delší vyprávění-ve zkratce je to plnění beztlakého kotle aby mi tekla teplá voda. Alternativní cesta je samozřejmě možná, jen bych musel sekat do zdi, z druhé strany jsou kachličky, od kterých už nemám ani jednu náhradní, takže kdybych je rozbil, byl by to problém.

Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Stačí z nějaké trubičky vyrobit prodloužení na nasazení na čtyřhran,páku použít na prodloužení,provrtat opatrně zeď průměrem oněco větším než prodloužení.

hodnocení

0x

Koukám, doba perlinková stále trvá. Nebylo by lepší dát na omítku štuk, než všude nesmyslně cpát perlinku?

stavaramater

Takhle - zeď je cihla, do ní je vyřezaná drážka, ve které je v mirelonu PPR potrubí, ta perlinka se použila na "překrytí drážky" aby v těch místech omítka nepraskala. Na perlinku jsem nahodil jádro a na jádro přijde štuk-pro interiéry, prodyšný...jelikož jsem právě četl o tom, že perlinka a kvůli ní lepidlo, které se musí použít zeď uzavřou a ta pak nedýchá-neschne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]