Nejste přihlášen/a.
Dlouho hledáme nějaký dům, nyní bychom chtěli jeden ještě nedodělaný koupit.Téměř ve všem nám vyhovuje, ovšem k pozemku je vázáno břemeno - kvůli vodovodu a kanalizaci a bude se zde dělat chodník. Plot musí být 8,5m od silnice, což je při šířce pozemku plocha 200m2. Celková plocha pozemku (zahrady) je 870m2, takže bychom tím přišli skoro o 1/4 zahrady. Odradilo by vás to, nebo byste toto překousli a šli do toho?
Mě by to asi neodradilo kdyby vše ostatní mi vyhovovalo. Vemte to tak, pokud by byl inzerován domek o 200 m2 s menší zahradou, tak by vám to také stačilo. Zase bych se snažila těch 200 m2 prodat tomu, komu bude patřit chodník. Nevidím důvod, že by na mém pozemku si někdo tohle vybudoval. Vodu a kanalizaci bych neřešila, s tím nic nenaděláte, jsou to vyšší zájmy. Jen škoda, že nejste první majitel, Kč za břemeno by se vám určitě hodilo.
doplněno 24.07.12 17:18:prodejem nic nevyřeším - no, nemusel byste plochu 200m2 udržovat a platit z ní daň z nemovitosti. A jak to bude s chodníkem? To budete odpovídat i za případné úrazy? Nebo vy budete vlastnit pozemek a chodník obec? Snažila bych se tohoto pozemku zbavit.
jen upřesním že se jedná o přední část pozemku podél silnice, takže když bude posunutý plot, jakoby to ani na mém pozemku nebylo, prostě nebude plot až u silnice. A prodejem nic moc nevyřeším, pozemek se nezvětší a sítě tam budou stejně. Když nad tím tak přemýšlím, tak v tom nevidím rozdíl oproti tomu, když jsou sítě tažené např. pod silnicí - stejně to musí být v blízkosti baráku a v případě havárie budou následky v podstatě stejné, ten metr v tom nebude hrát roli. Měl jsem za to, že takové řešení břemenem je docela časté
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.