Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Para od vareni-digestor

Od: jiirik odpovědí: 4 změna:

Zdravim-poradte prosim-v kuchyni nad sporakem opadava strop-para pri vareni udelala sve.Dal,bych nad sporak digestor,ale nelze napojit na komin nebo nejakou sachtu atd-je tam proste jen zed.Existuje reseni?Nebo,uz jsou nejake specialni digestore?Dekuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Digestoře bez připojení na odvětrání mají alespoň tukové a pachové filtry, které jsou schopné absorbovat (do jisté míry) i vlhkost. Tukové filtry je nutné jednou za čas umýt a pachové vyměnit (obsahují aktivní uhlí, takže stárnou), cena je podle digestoře od cca 500,- za sadu.

hodnocení

0x

Digestoř, nebo-li odsavač par se vyrábí v mnohých variantách. Mezi běžné typy patří odsavače s odvodem nahoru, nebo do boku. Záleží na lokálních podmínkách.

Dříve se odsavače tak často nepoužívali. I dnes není vyjímkou, že postarší generace podobné zařízení v domácnosti nevede. Pokud kuchyňi maji orientovanou v té časti budouvy, kde je možná učinná cirkulace vzduchu ( např. pomocí průvanu) a nebo sporák mají v blízkosti okna, odsavač není nezbytnou záležitostí.

Pokud odvod nemáte, co vám brání jej zřídit?

hahanaj*
hodnocení

0x

jistě kup si digestoř s vyměnitelnými filtry ,je jich na výběr dost

uska*

Tazatelka uvádí, že jí odpadává omítka ze stropu a vy jí radíte digestoře s tukovými a pachovými filtry. To jí bude platné jak nebožtíkovi zimník. Omítka jí odpadává z vlhka a ne ze smradu. Měla jsem možnost takový digestoř vyzkoušet.

Zpět k otázce - pokud máte v kuchyni okno, tak málo větráte - nejlépe do průvanu. Prostě někde ta pára musí vyjít ven. Pokud máte kuchyň bez okna, tak mě napadá snad jen na noc zapnout odsavač vlhkosti např. DOMO odsavač vlhkosti DO-340 To by kuchyň musela být uzavíratelná (dveře) a nejlépe odsavač pracuje při tepotě alespoň 20st. Toto je provizorka.

Popřemýšlejte, kam by šel dát do kuchyně přes zeď alespoň větřák, pokud kuchyň ze všech stran není obklopena pokoji. Víc mě nenapadá.

Zásadně vařte s pokličkama, v el. tlakovém hrnci (který nesyčí) atd a prostě zminimalizovat vzniku páry.

doplněno 23.07.12 18:47:

zapomněla jsem na možnost zřídit klimatizaci, což není levný špás.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]