Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teplovzdušný výměník zabudovaný do komína

Od: oknaplustec odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, měl bych prosbičku, chci postavit nový komín, cca. 10 metrů a líbilo by se mi zabudovat do podkrovní části do komína tenhle výměník: bazar.najisto.centrum.cz/...

Komín bude postaven z Heluz stavebnice - klasik a chtěl bych ho napasovat přímo do kouřovodu (průměr 200mm), pak ten výměník obestavět cihlou, jen tam kde je výdech výměníku, tak dát mřížku a pokračovat dále v komínu.

Mohl bych možná i použít část stavebnice obezdívky komína, stejnou, jako je pro dvířka do komínu.

Tím by byl do podkroví alespoň trochu přiveden teplý vzduch. Je mi jasné, že to není nic extra, ale půdní prostor je spíše skladovací, tak by tam takhle mohlo v zimě být tepleji.

Jedná se mi o to, jestli je tohle proveditelné, jestli to třeba někdo nemá a jestli by to prošlo přes revizi u kominíka.

Děkuji za jakoukoliv odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

asdfg
hodnocení

0x

Jak chcete čistit komín mezi výměníkem a kamnama? = dát ho do komína je blbost.

Pokud výměník, tak jedině na kouřovod od kamen do komína. A pozor na ochlazení spalin pod teplotu kdy spaliny budou dehtovat v komíně nebo už ve výměníku...

jendax

Jestli jsem to pochopil , potřebujete zvednout vykon . Nebylo by jednoduší koupit větší topeniště? Větší topeniště déle hoří a nemusíte stále každý 2 h přikladat .

Dobré topeniště pomalu a čistě hoří a kouř pomalu stoupá a rychle chladne . Dlouho vám vydrží žhavé a kamna drží dlouho teplotu .

hodnocení

0x

zapomeňte na tento nesmysl, nemůžete dát do cesty spalin překážku...

Už jste to někde viděl?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]