Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,jdu pro radu.Zavařovala jsem okurky,dala jsem tam vše co je potřeba/mrkrv,křen,kpr,česnek/ a zalila láken a dala zavařovat přesně jak se má.Jenže jsem po 10 dnech chtěla ochutnat okurky a jsou chutově výborné,ale takové jako by scvrklé a gumové.Nevíte kde jsem mohla udělat chybu?,děkuji Gábi
Dobrý den. Moc okurek nezavařuji, ale asistuji každý rok při zavařování okurek. Nálev se povaří , zalijí se okurky. Teploměr je na 80 stupních a zavařují se 20 minut. Pak všechny se otočí a nechají vychladnout. Jen můj názor.
Děkuji za odpověd,dělala jsem to přesně jak píšete a výsledek je takový..tak jsem se těšila na křupavé okuričky
Na 80 stupňů ano,já zavařuji 15 minut,jsou křupavější a víčka mi chytnou vždy.zavařuji už ale pouze do sklenic se šroubovacím uzávěrem.
Neměla jste před zavařováním plody trochu zvadlé? Foto nemáte? Já okurky po zavaření nekonzumuji dříve jak za 2 měsíce. Okurky tak brzo po zavaření nikdy nejsou tak dobré, lák musí postupně projít celými okurkami.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.