Scvrklé okurky po zavaření

Od: Datum: 23.07.12 10:09 odpovědí: 7 změna: 24.07.12 12:34

Dobrý den,jdu pro radu.Zavařovala jsem okurky,dala jsem tam vše co je potřeba/mrkrv,křen,kpr,česnek/ a zalila láken a dala zavařovat přesně jak se má.Jenže jsem po 10 dnech chtěla ochutnat okurky a jsou chutově výborné,ale takové jako by scvrklé a gumové.Nevíte kde jsem mohla udělat chybu?,děkuji Gábi


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: mowla*
Datum: 23.07.12 10:16
 

Jsou moc dlouho ´vařené´ - příští várku vařte o cca 10 - 15 % kratší dobu.

doplněno 23.07.12 21:03:

To Zabkaq: Už změklé okurky opětovně neztvrdnou...

 
Od: viky®
Datum: 23.07.12 10:40
 
avatar

Dobrý den. Moc okurek nezavařuji, ale asistuji každý rok při zavařování okurek. Nálev se povaří , zalijí se okurky. Teploměr je na 80 stupních a zavařují se 20 minut. Pak všechny se otočí a nechají vychladnout. Jen můj názor.

 
Datum: 23.07.12 10:44
 

Děkuji za odpověd,dělala jsem to přesně jak píšete a výsledek je takový..tak jsem se těšila na křupavé okuričky

Od: ruze®
Datum: 24.07.12 12:34
 
avatar

Na 80 stupňů ano,já zavařuji 15 minut,jsou křupavější a víčka mi chytnou vždy.zavařuji už ale pouze do sklenic se šroubovacím uzávěrem.

 
Datum: 23.07.12 14:30
 
avatar

Neměla jste před zavařováním plody trochu zvadlé? Foto nemáte? Já okurky po zavaření nekonzumuji dříve jak za 2 měsíce. Okurky tak brzo po zavaření nikdy nejsou tak dobré, lák musí postupně projít celými okurkami.

 
Datum: 23.07.12 20:54
 

Myslím že ne byly čerstvé...no uvidíme jestli se spraví časem

Od: des*
Datum: 23.07.12 21:02
 

Byly to okurky z Polska a stály 3kč/kilo.Koupil jsem je-kde takové dostanete,byly trochu zavadlé,jenže my to známe a tak je namáčíme na 3dny do vody .Potom se spraví.Po zavaření do Znojemského nálevu jsou k jídlu druhý den,jsou výborné.

 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.