Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Scvrklé okurky po zavaření

Od: zabkag® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,jdu pro radu.Zavařovala jsem okurky,dala jsem tam vše co je potřeba/mrkrv,křen,kpr,česnek/ a zalila láken a dala zavařovat přesně jak se má.Jenže jsem po 10 dnech chtěla ochutnat okurky a jsou chutově výborné,ale takové jako by scvrklé a gumové.Nevíte kde jsem mohla udělat chybu?,děkuji Gábi

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Jsou moc dlouho ´vařené´ - příští várku vařte o cca 10 - 15 % kratší dobu.

doplněno 23.07.12 21:03:

To Zabkaq: Už změklé okurky opětovně neztvrdnou...

hodnocení

0x

Dobrý den. Moc okurek nezavařuji, ale asistuji každý rok při zavařování okurek. Nálev se povaří , zalijí se okurky. Teploměr je na 80 stupních a zavařují se 20 minut. Pak všechny se otočí a nechají vychladnout. Jen můj názor.

hodnocení

Děkuji za odpověd,dělala jsem to přesně jak píšete a výsledek je takový..tak jsem se těšila na křupavé okuričky:)

Na 80 stupňů ano,já zavařuji 15 minut,jsou křupavější a víčka mi chytnou vždy.zavařuji už ale pouze do sklenic se šroubovacím uzávěrem.

hodnocení

0x

Neměla jste před zavařováním plody trochu zvadlé? Foto nemáte? Já okurky po zavaření nekonzumuji dříve jak za 2 měsíce. Okurky tak brzo po zavaření nikdy nejsou tak dobré, lák musí postupně projít celými okurkami.

hodnocení

Myslím že ne byly čerstvé...no uvidíme jestli se spraví časem:)

des*

Byly to okurky z Polska a stály 3kč/kilo.Koupil jsem je-kde takové dostanete,byly trochu zavadlé,jenže my to známe a tak je namáčíme na 3dny do vody .Potom se spraví.Po zavaření do Znojemského nálevu jsou k jídlu druhý den,jsou výborné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]