Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké plynové topidlo?

Od: karlossso* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,chci pro místnost cca 26m2 mít jako záložní zdroj topení plynové wafky,z důvodu záložního je chci dát na místo kde nebudou vadit nynějšímu uspořádání místnosti a zároven při jejich zapnutí splní svůj účel.Nebudou umístěny pod oknem.Rozdělují se wafky na nějak na druhy?Původní byly instalovány pod oknem s přívodní a odvodní rourou jen přes zed.Je toto možné i u zdi bez okna nebo musí být vývod na střechu?Při prohlížení topidel je u hodně napsáno že se nehodí pro odvod spalin pro šikmé střechy(kterou mám),takže musím vyvést vývod na střechu?Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

0x

se obávám, že jestli máte staré známé wafky, pak jejich odtah budete muse opět protáhnout přes zeď a to pěkně krátce a rovně, nejkratší cestou ven. Neradil bych vám napojit wafky na delší rouru s ohyby, která povede někam přes strop na střechu. To rozhodně nedělejte.

karlossso*
hodnocení

Wafky samozřejmě koupím nové a chci je protáhnout přes zed v místě instalace,jen mě klame pojmenování podokenní topidlo,protože tam okno nemám,jestli je můžu instalovat i ve zdi bez okna jen s přívodem a odvodem vzduchu přes zed.Nechci koupit wafky aby mi pak plynař řekl že je tam nemůže nainstalovat...

figurek*

podokenní topidlo se wafkám říká samozřejmě proto, že se obvykle montují pod okno. Vy byste se ale měl obrátit na nějakou plynařskou firmu, vysvětlit jim co potřebujete a nechat je, ať vám kamna koupí a připojí. Jestli mají fungovat jako záložní zdroj, pak vám pravděpodobně budou stačit i ty nejmenší, co se vyrábějí. Něco jsem našel tady v odkazu, mají výkon 2,5 kW.

gas.cz/...

Jestli si nejste jistý, zda výkon 2,5 kW bude stačit, pak jej zkuste odhadnout. Kamna Petra mají výkon 4 kW. Místnost, která potřebuje k vytápění naplno roztopená kamna Petra, potřebuje topný výkon 4 kW.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]