Nejste přihlášen/a.
Milí rádcové, je zde nějaký klempíř, který tomu rozumí? Budeme vyměňovat okapy. Střecha je plechová pozink, sfalcovaná. Okapy jsou špatné a háky skoro také. Jenže plechy na střeše nejdou rozebrat, protože jsou sfalcované a klempíř říká, že se pod střechu nedostane a chce háky připevnit do plechu střechy, dát čepičky a něčím přelepit, aby tam nešla voda. Mně se to moc nezdá, ale nerozumím tomu. Manžel si myslí, že by nové háky našrouboval na staré, aby se střecha nepoškodila. Jak to vidíte vy, jak byste to udělali vy? Poradí mi zkušený klempíř, nebo někdo, kdo takto nový okap řešil? Moc všem děkuju za rady a řešení. pt - stařenka
Souhlasím s ostatními, háky ponechat, jsou z materiálu, který je nezničitelný (až na ty packy, ale to je řešitelné, jak radí ostatní). Loni jsem řešil ten samý problém, okap na kůlně, ač nerad, zvolil jsem plastový žlab i svod, ale háky jsem nechal původní - stačí očistit a natřít. Dnes nepoznáte, že to k sobě nepatří
Stařenko kašlete na bodíky, pošlete kousek slivovice nebo alespoň rumu...
Kdyby jste byla kousek blíž tak by sme to nějak zmakli. Stafan.
Stafi, posílám alespoň pivečko a budu informovat, jak pokračujeme a díky za nabídku.
Hned bych ji využila, ale druhý konec světa je daleko.
Tak chlapi, musím vás informovat. Okapy už máme, klempíř je dal na staré háky. Střecha netknutá, díky. - pt
Jéminkote, chlapi, moc děkuju za rady. No mají přijít ve středu, asi odkoupím materál, strčím do boudy a vykašlem se na to. Chlapi manžel je jinak šikovný, ale přece jen je tady věk a netroufne si lozit po výškách. Co teď?
Stařenko, nejlépe jiného klempíře. A pokud jiného neseženete, tak nějakého kutila z okolí, ať jen připraví háky...
Chlapi, už jsem volala jednomu zámečníkovi, který říkal, že na staré háky by dal nové pacičky, co drží okap, že ty háky asi nejsou tak špatné aby se měnili a přijde se v pondělí na to podívat. Tak asi zaplatím klempířům materiál a pokud mi to nedají na staré háky, tak mi to udělá ten zámečník. Tak vám moc děkuju, zachránili jste nám střechu. pt - stařenka
Uchýtky jsou k pasovině rynháku přinytované nýtkem .Ten se odbrousí nebo odvrtá a vyklepne z dírky. Z pozinkovaného plechu se ustřihne pásek stejné šířky jak je rynhák délky cca 5 - 6 cm, v něm se vyvrtá dírka stejného průměru jak v rynháku a tento pásek se na něj nanytuje zpět. Rynhák zároveň očistit od rzi a natřít barvou. Pokud je rynhák roztážený tak zároveň ohnout do původního tvaru. Toto vše musí umět udělát klempíř. Jenže to je drbačka tak jednodušší je vyměnit celý hák za nový. A hlavně za to zkasne víc peněz. Stalé zdraví přeje Stafan. PS. A hlavně, nehoňte dědka po střeše.
No mně ti kvalifikovaní řemeslníci narvali na střechu rynháky asi určené k uchycení na tu kleštinu prostě vodorovně a připevnili je na krov takže úhel 38° a konec rýnháku je někde dole pod okapem a zmiňovaným plechem nejde okap ani připevnit. Rýnhák by měl končit pod tím ohnutým krajem okapu který tam vlastně ani není, protože okraje okapu jsou ohnuté dovnitř.
Stafi, to je to, že mají prý moc práce a tak mají naspěch. Ale střechu si vrtat nedáme, ať nám to dají na staré háky a nové pacičky by nám udělal zámečník. A dědu honit nebudu, nebojte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.