Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, bydlíme v panelovém domě, kde jsou sklepy řešeny klasickými plechovými klecemi. Poněvadž soused má sklep u stěny, kde jsou okna a sklep takřka nepoužívá, chtěl bych se ho zeptat, zda-li by mu nevadilo, kdybychom si sklepy vyměnili. Otázka je, co musím zařídit? Byty jsou v osobním vlastnictví, když se do osobního vlastnictví převáděly, bylo tam něco právě i o sklepech.
Teď trochu pozměním situaci. Jak by se toto dalo řešit v případě, že předchozí majitel našeho nynějšího bytu vlastnil právě sklep, který bych chtěl vyměnit za náš a prohodili si ho? Děkuji za rady.
Dobrý den. Jak vypadá naše situace. Podívejte se, co máte ve smlouvě napsané. My máme v kupní smlouvě napsáno. Sklep a rozměry. Sklepy nemáme očíslované, před lety, každý dostal nějaký sklep. Při odkoupení bytu i pozemku pod panelákem, nikdo sklepy neřešil. K jednomu bytu, jeden sklep. Všechny sklepy jsou stejné, ať patří k velkému bytu, nebo malému. Žádný plánek, kde sklep je. Podívejte se, jak jste na tom vy. U nás můžeme měnit sklep, s kým chceme. Jen můj názor.
doplněno 21.07.12 14:21:U nás nikoho nezajímá, kde má sklep, někdo druhý. Sklepní prostory jsou zamčené, je jen na nás, co si ve sklepních prostorech děláme. Záleží, jak sklepy jsou označené, zda jsou plánky sklepů u prodeje bytu. Jen můj názor.
Jste SVJ či družstvo? Byty v osobním vlastnictví náš právní řád nezná, už.
Jste-li SVJ je třeba si počíst v kupní smlouvě a Prohlášení vlastníka a jak jsou sklepy, kóje identifikovány. A pak nemusí mít stejný rozměr. Já mám číslo kóje v KS. No a pak pamatovat na problém třeba při prodeji jednotky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.