Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat na byty v Brně po neplatičích nebo opravu vlastním nákladem.
Kontaktoval jsem městské části a chodí mi odpovědi, ale chtěl bych se zeptat na pár věcí.
V každé městské části je pořadník - mohu být jenom v jednom pořadníku nebo ve vícech městských částí? (mam pocit, že jsem někde četl, že pouze v jednom)
Na kolik cca přijde byt 2+1? po neplatičích nebo ovn(nechci střed Brna, ale okrajové části - Líšeň, Bohunice, Slatina, Nový lískovec atd... )
Dá se tohle obejít a sehnat byt například přes realitku? (vím, že je to asi s rozporem zákona "kupovat" státní byt, ale máte s realtkou někdo zkušenost? popřípadě s jakou? a opět na kolik peněz si lidé cení tyhle byty? )
Děkuji moc za odpovědi
Byt po neplatičích je v nabídce každé městské části,byty se na základě žádosti přidělují jen zdevastované které si musíte na vl. náklady opravit. Výši oprav určuje měst. část. Vložené náklady se Vám podle výšky umořují z nájmu. Žádost si opravdu můžete dát jen v jedné měst. části.
Státní byt se koupit sice dá, ale je to ve skutečnosti podvodná výměna/ vysvětlí každý známý realiťák/.Cena se odvíjí od lokality, velikosti a vybavení bytu.
Další možnost získání nájemní smluvy legálně, je odkoupení nájemní smlouvy na dobu neurčitou od majitele bytu v soukromém domě. Cena se odvíjí stejně jako V odstavcI výše cca od 20000kč. Realitky tyto byty běžně nabízí, v kolonce jiné vlystnictví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.