Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyčistit nerezový příbor

Od: mig* odpovědí: 11 změna:

Mám zcela nový nerezový příbor.

Na úzkých bočních stranách nožů a vidliček je tenká černá vrstva, na první pohled neviditelná, která se projeví např. při zapíchnutí do másla, párku apod. když zanechá v pokrmu černou stopu. Klasické mytí s prostředkem na nádobí nepomáhá.

Prosím o radu, jak tento příbor vyčistit.

Předem děkuji, MiG

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jitka2*
hodnocení

0x

Nerezové příbory čas od času nechám odmočit v savu, par je umeji v myčce. Jsou jak nové, ale pozor, aby šlo o kvalitví nerez.

jabraka*

Příbory asi nejsou moc kvalitní výrobek.Ta nečistota bude asi zbytek po leštění od výrobce,který opominul doleštit i ty úzké strany.Nejlepší způsob je pomocí leštícího hadrového kotouče ve vrtačce a lešticí pasty příbor doleštit a umýt pak běžným přípravkem na nádobí.

JABRAKA

doplněno 14.11.08 07:46:

Na tomto odkazu je vše,co by k tomu bylo potřeba použít. www.brusivo-luko./...

JB

anavi*

Já mám nejlepší zkušenosti s tekutým Cifem.Vyčistit hadříkem a poté opláchnout v jarové vodě

macach*
hodnocení

0x

Dobrý den, já mám doma roztok na leštění zlata, stříbra a pod.Normálně se to má používat na čištění náušnic, ale já s tím čistím i nerezové příbory.5min je nechám namočené a pak je umyji jarem.

Funguje to!

paja*
hodnocení

0x

Nejen na nerez příbory (ale musí být opravdu nerez) ale i na naběračky a hrnce je dobré toto nádobí povařit s krystalickou sodou z drogerie a potom opláchnout se saponátem a čistou vodou , pustí s tím opravdu vše.Pozor na hliník ten soda 100% zničí.

doplněno 14.11.08 11:23:

Samozřejmě vodu s krystalickou sodou , jsem zapoměla uvést,na asi 2l vody hrst sody.

lidka*
hodnocení

0x

Zalistovala jsem se svém souboru "babských rad" a vyčetla jsem, že nerez se čistí řeznou plochou syrové brambory. Nemám vyzkoušeno, ale určitě tím nic nepokazíte.

chechtal*
hodnocení

0x

Já si myslím ,že nerez nože není dobré vyvařovat a ani mýt moc v teplé vodě.Nože se teplem tupí.Já používám na nerez nože i na nádobí Ciff a jsem velmi spokojená.Doufám,že by to mohlo být dobré i na Vaše nože.Nic tím nezkazíte.

jitka2*

Předpokládám, že jde o jídelní nože se zoubky a ne o kuchyňské s ostřím. Těm pochopitelně vařící voda škodí.

hodnocení

0x

Pokud je to opravdu zbrusu novy pribor, souhlasim s jabrakou ze jde o zbytky lestici pasty.
Zrovna vcera jsem se dival na nejaky pribory v jednom obchode a videl jsem neco co zde popisujete.
Pribor se nejdriv vystrihne z plechu a pak se pod lisem natvaruje, jelikoz ma po strihani ostre hrany, musi se na plstenem kotouci za pomoci brusne pasty zaoblit .
Nekdy je to dost odflaknute a pak jsou hrany ostre a navic spinave od pasty, jelikoz na ono misto tim kotoucem ani nesahli a pata se tam usadila.
Pasta na ktere lestime v praci teplotou mekne a tece, co pribory zkusit namocit do vrici vody a hned po vytazeni prejet uterkou.

hodnocení

0x

Není vaší povinností upravovat nový výrobek do použitelnosti. Reklamujte jej!

hodnocení

0x

Ahojte já jsem to čistil cigaretový popel smychaný ze zubní pastou 3:1 jeto dobré i na zlato stříbro mosaz bronz a měď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]