Nejste přihlášen/a.
Mám zcela nový nerezový příbor.
Na úzkých bočních stranách nožů a vidliček je tenká černá vrstva, na první pohled neviditelná, která se projeví např. při zapíchnutí do másla, párku apod. když zanechá v pokrmu černou stopu. Klasické mytí s prostředkem na nádobí nepomáhá.
Prosím o radu, jak tento příbor vyčistit.
Předem děkuji, MiG
Nerezové příbory čas od času nechám odmočit v savu, par je umeji v myčce. Jsou jak nové, ale pozor, aby šlo o kvalitví nerez.
Příbory asi nejsou moc kvalitní výrobek.Ta nečistota bude asi zbytek po leštění od výrobce,který opominul doleštit i ty úzké strany.Nejlepší způsob je pomocí leštícího hadrového kotouče ve vrtačce a lešticí pasty příbor doleštit a umýt pak běžným přípravkem na nádobí.
JABRAKA
doplněno 14.11.08 07:46:Na tomto odkazu je vše,co by k tomu bylo potřeba použít. www.brusivo-luko./...
JB
Nejen na nerez příbory (ale musí být opravdu nerez) ale i na naběračky a hrnce je dobré toto nádobí povařit s krystalickou sodou z drogerie a potom opláchnout se saponátem a čistou vodou , pustí s tím opravdu vše.Pozor na hliník ten soda 100% zničí.
doplněno 14.11.08 11:23:Samozřejmě vodu s krystalickou sodou , jsem zapoměla uvést,na asi 2l vody hrst sody.
Já si myslím ,že nerez nože není dobré vyvařovat a ani mýt moc v teplé vodě.Nože se teplem tupí.Já používám na nerez nože i na nádobí Ciff a jsem velmi spokojená.Doufám,že by to mohlo být dobré i na Vaše nože.Nic tím nezkazíte.
Pokud je to opravdu zbrusu novy pribor, souhlasim s jabrakou ze jde o zbytky lestici pasty.
Zrovna vcera jsem se dival na nejaky pribory v jednom obchode a videl jsem neco co zde popisujete.
Pribor se nejdriv vystrihne z plechu a pak se pod lisem natvaruje, jelikoz ma po strihani ostre hrany, musi se na plstenem kotouci za pomoci brusne pasty zaoblit .
Nekdy je to dost odflaknute a pak jsou hrany ostre a navic spinave od pasty, jelikoz na ono misto tim kotoucem ani nesahli a pata se tam usadila.
Pasta na ktere lestime v praci teplotou mekne a tece, co pribory zkusit namocit do vrici vody a hned po vytazeni prejet uterkou.
Ahojte já jsem to čistil cigaretový popel smychaný ze zubní pastou 3:1 jeto dobré i na zlato stříbro mosaz bronz a měď.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.