Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,měla bych otázku...chtěla bych si přivydělat žehlením,ale nevím jakou cenu si říct...spousta lidí by to v dnešní době uvítala,a tak potřebuji vědět cenu třeba za kilo nebo koš.Děkuji,poraďte
U nás v městečku přes 5000 tisíc obyvatel zkusila jedna mladá paní podnikat. Pronajala si prostory, sehnala mandl, stojany. říkala, že to zkusí, když to půjde, tak dobře, když to nepůjde, tak se nic neděje .
Nevím přesně jak dlouho, jeden rok - dva roky měla otevřeno, ale již skončila. Před tím tam bylo kadeřnictví. Hádejte, co je v těch prostorách nyní? Ano, opět kadeřnictví.
Myslím, pokud budete žehlit doma a nebudete platit nájem, a získala by jste okruh pravidelných zákazníků, tak by jste si mohla přivydělat.
Podle mé zkušenosti s prádlem, tak co můžu, to složím přímo ze šňůry, povlečení také nežehlím, prostěradla též ne, většinu mám vypínací. Ale ubrusy, košile se vyžehlit musí.
V Praze fungují menší prádelny. Zjistila jsem, že si tam dává prát hodně starých lidí, kteří už nemohou. Nebo mají malý byt, nemají sušičku a velké kusy už nezvládnou. Udělejte si takový pomyslný průzkum, jestli nemáte v okolí více starších lidí, vyprat jim, vyžehlit. Nebo maminkám na mateřské?
Ceny si ošlehněte z prádelen /ceny žehlení/, co jsou na netu, nějak si je upravte, aby byly přijatelné pro obě strany.
Zkuste se podívat na webu, jaké ceny mají žehlírny apod... Od toho se zkuset odpíchnout. Pokud si prádlo vyzvednete a dovezete, tak to taky můžete využít jako plus (cena vč.). Složitější kusy - košile, halenky, kalhoty - bych asi počítala od kusu. Ostatní po kg?! Musíte si propočítat náklady a připočítat práci, abyste byla v zisku.
To je strašné, jak já jsem pesimistická. Já si totiž myslím, že si takto nepřivyděláte ani halíř.
Mladí moc nežehlí, poskládají mikiny a trička z maka pečlivě přímo ze sušáku a šup s tím do skříně, protože to má dítě na sobě jen pár hodin. Střední věk, než by něco někam vozil nebo byl doma, když si pro prádlo přijedete, tak to taky raději šmrcnou u televize. A staří, kteří mají materiály, které je potřeba žehlit, na to nemají. Ale mají dost času.
Kousek od mého domu je prádelna a mandlovna a žehlírna. Podle toho, jak rozvěšují poutače dookola soudím, že kšeft nemají. Když jsem tam pro něco byla, měli tam pár kufrů a balíků na mandl. Ale to je dřina, protože si nechávají mandlovat staří, damaškové povlečení.
Nemáte stroj, nešijete? Spousta lidí potřebuje něco zašít, opravit, ušít zaclony, závěsy. V poslední době se mi párkrát stalo, že někdo takovou službu sháněl.
taky nevim, spis to je asi slepa cesta...
dobre povesene triko se zehlit nemusi, stejne tak poctive uplacirovana, a tahem vypnuta kosile na raminku je po uschnuti vyzehlena (mam 2, ktere tak nefunguji, nebo kdyz jsem liny si s kosili tak hrat, tak ji pak suchou vyzehlim, a trva mi to par minut pred odchodem), a rifle staci taky jen propnout, a dobre povesit, a uterky zehlit, to uz je puntickarstvi, tedy pokud je nepouzivate jen na okrasu
Dobrý večer, cca půl roku jsem využívala paní, která si přivydělávala žehlením. Platila jsem 120 Kč za hodinu. Byla jsem moc spokojená. Vždy jsem přivezla prádlo a odvážela si je krásně vyžehlené v kufru a na ramínku ( cca 10 pánských košil).
Krásný večer. Určitě doporučuji vyzkoušet. Spousta žen je časově zaneprázdněných a ráda využije pomoc při žehlení.
Nevím, jak velká je vaše obec. V dědince asi nepochodíte. Pokud v ní není nějaký solventní zaneprázděný občan, tak asi nemáte šanci. Místo ptaní by jste měla rozhodit inzeráty, nabídky - průzkum, zda vlastní odvoz (ideální), lhůty, prostě být lepšííí než jiníí. Cena, je rozdíl žehlit utěrku na náčiní či košili... , i spotřeba energie.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.