Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Potřebuju poradit zda má někdo zkušenost s reklamací poškozené elektroniky u ČEZU.Čez v oblasti mého bydliště měl asi měsíc problém což se projevovalo třeba 2X denně sekundovým nárazovým vyp/zap elektriky.Psal jsme jim a bylo mi odpovězeno že o problému v danné oblasti vědí a něco řeší.Napsal jsme jim že je to "fajn" ale že už mi od té doby nejde notebook ani sat.přijímač a nerad bych přišel o další věci.Ani jsem věci už dávat opravovat nechtěl byli už starší(víme jak jsou opravy drahé)a koupit nové.Z Čezu ale přišla nečekaná odpověd že mi přidělují číslo k jednání a mám poslat faktury za opravu.Myslíte že už ted je jasné že mi chtějí opravu za poškozené věci proplatit a proplatí? Váhám to do opravy dát(jak už jsme psal neměl jsme to v plánu)aby nakonec nechtěli další a další věci k ověření a ve finále mi napsali že problém nebyl u nich a nic mi neproplatí...Takže bych zapaltil za opravu což jsme ani nechtěl zbytečně.Samozřejmě pokud to zaplatí Čez opravit to nechám.
Nemá někdo zkušenosti s proplácením škody přímo od nich?aby to nebyl běh na dlouhou trat.Nebo tím že chtějí fakturu za opravu už je jasné že to chtějí uhradit?
díky
Sekundové přerušení proudu by měly spotřebiče bez problému vydržet. Vypínánání a zapínání, jak popisujete, je celkem běžné. Zajišťovat ochranu před krátkodobým přepětím vyvolaném např. vypnutím a opětovným zapnutím (v určitém specifickém případě by mohlo nastat) není povinností dodavatele elektřiny. Proti takovému přepětí běžně existují ochrany a je možné si jimi vnitřní rozvody v domě či bytě instalovat a spotřebiče si tak chránit.
Číslo jednací jste dostal protože jej má každá odpověď organizace. Trochu se divím, že Vám toto (viz výše) již nenapsali rovnou a živí ve Vás naději. Osobně si myslím, že neuspějete, snad jen v extra sociálním případě..., ale zcela to nevylučuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.