Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poškození elektroniky Čezem a náhrada škody

Od: smiler odpovědí: 2 změna:

Dobrý den.Potřebuju poradit zda má někdo zkušenost s reklamací poškozené elektroniky u ČEZU.Čez v oblasti mého bydliště měl asi měsíc problém což se projevovalo třeba 2X denně sekundovým nárazovým vyp/zap elektriky.Psal jsme jim a bylo mi odpovězeno že o problému v danné oblasti vědí a něco řeší.Napsal jsme jim že je to "fajn" ale že už mi od té doby nejde notebook ani sat.přijímač a nerad bych přišel o další věci.Ani jsem věci už dávat opravovat nechtěl byli už starší(víme jak jsou opravy drahé)a koupit nové.Z Čezu ale přišla nečekaná odpověd že mi přidělují číslo k jednání a mám poslat faktury za opravu.Myslíte že už ted je jasné že mi chtějí opravu za poškozené věci proplatit a proplatí? Váhám to do opravy dát(jak už jsme psal neměl jsme to v plánu)aby nakonec nechtěli další a další věci k ověření a ve finále mi napsali že problém nebyl u nich a nic mi neproplatí...Takže bych zapaltil za opravu což jsme ani nechtěl zbytečně.Samozřejmě pokud to zaplatí Čez opravit to nechám.

Nemá někdo zkušenosti s proplácením škody přímo od nich?aby to nebyl běh na dlouhou trat.Nebo tím že chtějí fakturu za opravu už je jasné že to chtějí uhradit?

díky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Já bych jim věřil,u nás měnili transformátor,jenže něco zapojili špatně a půl ulici shořelo část spotřebičů.Tam bez váhání propláceli nové.

vk
hodnocení

0x

Sekundové přerušení proudu by měly spotřebiče bez problému vydržet. Vypínánání a zapínání, jak popisujete, je celkem běžné. Zajišťovat ochranu před krátkodobým přepětím vyvolaném např. vypnutím a opětovným zapnutím (v určitém specifickém případě by mohlo nastat) není povinností dodavatele elektřiny. Proti takovému přepětí běžně existují ochrany a je možné si jimi vnitřní rozvody v domě či bytě instalovat a spotřebiče si tak chránit.
Číslo jednací jste dostal protože jej má každá odpověď organizace. Trochu se divím, že Vám toto (viz výše) již nenapsali rovnou a živí ve Vás naději. Osobně si myslím, že neuspějete, snad jen v extra sociálním případě..., ale zcela to nevylučuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]