Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může se topit vlašskými ořechy?

Od: kyticka777® odpovědí: 9 změna:

dobrý den,s přítelem jsme se pustili do vyklízení špajzu, jenže patříl dříve babičče a ta si skladovala v sudech celé vlašské ořechy, jsou už ale staré a žluklé.lze s nimi aspoň zatopit v krbovým kamnech? očouzené sklo mi nevadí hlavně aby to neudělalo nějakou neplechu v kouřovodu a v komínu.. díky za názory a přeji pěkný den

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Ořechy jsou mastné, já bych si je do krbových kamen nevhodila.*nevi*

hodnocení

1x

Nevidím v tom žádný problém, skořápky hážu do kamen běžně, a ty jádra shoří taky. Přikládej už do roztopených.

hodnocení

když jsou celé a při vysoké teplotě až budou pukat nemůřou střilet? mám krb se sklem

13.12.12 15:10

Bez obav *frajer*

pozor na obrovskou vyhrevnost! radeji male mnozstvi casteji.

mowla*
hodnocení

1x

K "zatápění" bych je zrovna nedoporučil - ale k přikládání do roztopených krbovek - klidně... Spalovaný ořechový olej žádnou paseku v kouřovodu ani komíně nenadělá, jen bych na dobu spalování ořechů neuzavíral přívod vzduchu (netlumil kamna), aby olej opravdu hořel a ne se odpařoval (pak by v komíně mohl kondenzovat)... A přikládat po dostatečně malém množství, aby oheň nedusilo množství nezapálených ořechů...

;)

doplněno 13.12.12 14:57:

Pokud jsou suché, "střílet" nebudou...

hodnocení

0x

zda celé nevím,ale jen skořápky hří skvěle a čistě,sám je používám v krbovkách!

hodnocení

0x

po malých částech, aby to kamna vydržela.

olaf71*
hodnocení

0x

hoří jako blázen. kdysi mi zbylo větší množství vyloupaných ořechů, tak jsem je hodil do kotle a málem ho to roztrhlo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vlašsko

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]